Lever uw elektrische apparaten in en steun tijdens de Nationale Recycleweek de Voedselbank!

Deze week is de Nationale Recycleweek. Tijdens deze week kunt u niet alleen op de milieustraat terecht met uw oude elektrische apparaten (bijvoorbeeld stijltangen, haarddrogers, dvd-spelers, e.d.). Ook kunt u de kleinere apparaten inleveren bij dorpshuizen in onze gemeente. Jaarlijks produceren we wereldwijd zo’n 45 miljard kilo elektronisch afval. Dit komt omdat we steeds sneller afstand doen van onze elektronische apparaten. Elektronisch afval is daarom één van de snelt groeiende afvalstromen ter wereld.

Nationale Recycleweek

 

Duurzaam en sociaal

Door het inleveren van uw apparaten maakt u niet alleen een duurzaam, maar ook een sociaal verschil. De afgedankte elektrische en elektronische apparaten uit Noord Nederland worden bij Virol in Scheemda gesorteerd en verwerkt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze apparaten bevatten veel grondstoffen. Een aantal hiervan is zelfs schaars. Door het recyclen van deze apparaten kunnen deze grondstoffen weer ingezet worden voor een nieuw product. Gebeurt dat niet, dan hebben we straks een tekort aan grondstoffen.

Waar en wanneer?

Tijdens deze week herkent de inzamelcontainer aan de Heel Noord-Nederland Recyclet-poster. U kunt uw apparaten op de volgende plekken inleveren:

  • Milieustraat, Zuidwolde
  • Dorpshuis De Alke, Alteveer
  • Dorpshuis De Bastogne, Ansen
  • Dorpshuis Linde, Linde
  • Dorpshuis De Snikke, Fort
  • ’t Markehuus, Veeningen

Kom in actie!

Kom in actie tijdens de Nationale Recycleweek. Tijdens deze week draagt u bij het inleveren van uw apparaten niet alleen een steentje bij aan een schoner milieu en meer werkgelegenheid: u steunt ook nog eens de Voedselbank. Dit is een initiatief van Virol, Weee Nederland en de deelnemende gemeenten uit Noord Nederland.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in De Wolden.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl