Besluiten B&W 8 september 2020

Wat heeft het college besloten?

Agendapunten:

Nieuwe verrekensystematiek en aanpassing deelnemersbijdrage begroting 2020 en 2021 Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe (RUD)

Door het algemeen bestuur van de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe is besloten om de nieuwe verrekensystematiek en de daarop gebaseerde aanpassing van de bevoorschotting 2020 en de deelnemersbijdrage 2021 voor een zienswijze aan de deelnemers voor te leggen. Ook wordt een mening gevraagd via zienswijzen om voor de verrekening over de jaren 2018 en 2019 een keuze te maken uit drie voorgestelde scenario's. 
Collegevoorstel verrekensystematiek en aanpassing bijdragen 2020 en 2021 RUD
Raadsvoorstel verrekensystematiek en aanpassing bijdragen 2020 en 2021 RUD
Brief vastgestelde begroting 2021 RUD en gevraagde zienswijze verrekensystematiek
Uitgangspunten nieuwe verrekensystematiek RUD Drenthe
Financiële gevolgen verrekensystematiek 2018 en 2019 RUD
Financiële gevolgen verrekensystematiek RUD deelnemersbijdrage 2021

Sloop en bouw nieuwe woning

Het college gaat akkoord met het samenvoegen van de percelen Dorpsstraat 13 en 15 in Koekange tot één perceel, waarbij de huidige bebouwing gesloopt wordt en een nieuwe woning met bijbehorende bouwwerken centraal op de kavel gebouwd wordt.

Jaarverantwoording toezicht en handhaving kinderopvang 2019

Het college legt verantwoording af over het in het jaar 2019 uitgevoerde toezicht en handhaving op de kwaliteit van de kinderopvang in de gemeente De Wolden. Het college ziet toe op de naleving van de Wet kinderopvang. Het toezicht op de naleving van de Wko wordt namens uw college uitgevoerd door de GGD Drenthe die met rapportages adviseert over al dan niet handhaven. Daarnaast is het college verantwoordelijk voor het actueel houden van het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) en het afhandelen van wijzigingsverzoeken. Jaarlijks dient de verantwoording aan de minister te worden afgelegd over de uitvoering van de taken uit de Wko.
Collegevoorstel jaarverantwoording kinderopvang 2019
Jaarverantwoording Kinderopvang De Wolden 2019

Subsidieaanvraag Regionaal Landschap Drents Friese Grensstreek

Het college wil een impuls geven aan natuur, landschap en duurzame recreatie in het Regionaal Landschap Drents Friese Grensstreek. De Nationale parken zijn parels in de directe omgeving en maken De Wolden een aantrekkelijke gemeente om te wonen, recreëren en ondernemen. Zo wordt bijgedragen aan een goede ontwikkeling en het vermarkten van deze parels.

Voorlopige gunning architect 'Huus voor Sport & Cultuur Zuidwolde'

Voor het ontwerp van de multifunctionele accommodatie 'Huus voor Sport en Cultuur' in Zuidwolde zal er een architect worden gecontracteerd. Om tot de selectie van één architect te komen is een Europese aanbesteding gehouden. Het advies is, om onder voorbehoud van een positief raadsbesluit (24 september 2020), de winnende inschrijver bct architecten, ingenieurs en adviseurs de opdracht te verlenen.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht