Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Onze dienstverlening gaat door in aangepaste vorm.

Bezwaar maken bij gemeente is altijd gratis!

Er zijn bureaus en makelaars die zich opwerpen als belangenbehartiger voor de inwoner om namens hen een bezwaarschrift in te dienen tegen een Waardering Onroerende Zaken -beschikking (WOZ). Diverse argumenten worden aangehaald om hen kosteloos - no cure no pay - in te schakelen voor het indienen van een bezwaarschrift.

Afbeelding geld en huis

U betaalt indirect de kosten

De gemeente moet de bureaus en makelaars waarbij het bezwaar wordt toegekend al snel meer dan € 700, - aan vastgestelde kostenvergoeding betalen. Dit staat in schril contrast met de vermindering die u ontvangt voor de Onroerendezaakbelasting (OZB). Een gegrond bezwaarschrift levert gemiddeld een verlaging van de OZB van € 17, - op. De gemeente maakt op deze manier meer kosten en verrekent dit met de inwoners van de gemeente. Hierdoor gaan de belastingtarieven – ook uw belastingaanslag - het jaar erop omhoog. Uiteindelijk betaalt u indirect de prijs voor het bedrijf dat u inhuurt, terwijl bezwaar maken bij de gemeente zelf altijd gratis is.

Contact opnemen over de WOZ-waarde

De gemeente wil net als u graag dat de WOZ-waarde klopt. Als blijkt dat wij een fout hebben gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde passen we deze natuurlijk aan.
Hebt u vragen of opmerkingen over de vastgestelde WOZ-waarde, dan verzoeken wij u telefonisch contact opnemen met de Gemeentewinkel, 14 0528. Als u vindt dat de WOZ-waarde van uw object niet juist is, kunt u een bezwaarschrift indienen. U hebt hiervoor de tijd tot 12 april 2020.
 

Contact met de gemeente

U bent op afspraak welkom in het gemeentehuis in De Wolden.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl