Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Onze dienstverlening gaat door in aangepaste vorm.

Bospark Ekelenberg fase II

In fase I van het Bospark Ekelenberg zijn de eerste woningen inmiddels bewoond en er wordt volop gebouwd. Eigenaar van de voormalige camping Ekeleberg, Hans Haar, is alweer volop bezig met uitbreiding van de wijk.

Foto Jan Haar

Onlangs is de handtekening gezet onder een overeenkomst met de gemeente voor het ontwikkelen van fase II. De gemeente heeft hiermee medewerking toegezegd voor dit plan dat ongeveer 61 woningen omvat. Op dit moment wordt een bestemmingsplan voorbereid om de bouw van de woningen mogelijk te maken. Het gaat een gevarieerd woningbouwprogramma. Er komen zowel huur- als koopwoningen in allerlei types, vrijstaand, twee-onder-een-kap, rij en ook geschakelde bungalows.

Nadat de bestemmingsplanprocedure is afgerond kan gestart worden met het bouwrijpmaken van het gebied. Daarna kan worden gebouwd in fase II. De verkoop van de kavels gaat via makelaar Hentenaar. De gemeente heeft hiermee geen bemoeienis.

Wethouder Gerrie Hempen had een plan voor een feestelijk momentje van de bekroning van de samenwerking van de gemeente met Hans Haar tijdens de ondertekening van de overeenkomst. Betrokkenen waren uitgenodigd bij de moeder van Hans, die in het Bospark is blijven wonen. Haar woning is in het plan opgenomen en zo is zij de eerste bewoner van het plan geworden.

Vanwege het coronavirus is de bijeenkomst afgelast. Maar Gerrie Hempen heeft toch aandacht aan het heugelijke feit besteedt door telefonisch contact met Hans te hebben en hem te feliciteren met het plan.

Contact met de gemeente

U bent op afspraak welkom in het gemeentehuis in De Wolden.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl