College De Wolden stelt subsidieregeling 25 jaar De Wolden vast

De Wolden bestaat dit jaar 25 jaar. Een feestelijk moment waarbij het college van burgemeester & wethouders van De Wolden graag samen met inwoners stil wil staan. Een feest van en vóór inwoners. Inmiddels zijn de eerste stappen gezet om deze viering in 2023 tot een succes te maken.

Initiatieven vanuit de samenleving ondersteunen

De gemeente betrekt inwoners van De Wolden graag en nodigde hen uit om met ideeën te komen voor festiviteiten in het jubileumjaar. Om in 2023 activiteiten en initiatieven van inwoners en organisaties te ondersteunen heeft het college van B&W een subsidieregeling vastgesteld. De werkgroep 25 jaar De Wolden beoordeelt de aanvragen en stemt af met de aanvragers. Het streven is om tot een aanbod aan activiteiten te komen die gedurende het hele jaar plaatsvinden, verspreid over alle kernen en voor zoveel mogelijk inwoners.

Geplande activiteiten vanuit werkgroep

In korte filmpjes, gemaakt door Passie op het Platteland TV, vertellen inwoners die rond 25 jaar zijn over hun passie, of ze dit over 25 jaar nog zullen doen en hoe ze de toekomst van ons platteland zien. Deze filmpjes worden gedeeld op social media.

Burgemeester Inge Nieuwenhuizen kreeg op 10 maart 2023 de ‘25 jaar De Wolden fiets’ overhandigd door raadsleden. De burgemeester heeft er één week op gefietst en deze vervolgens doorgegeven aan een andere inwoner. Iedere week rijdt een Woldenaar op deze opvallende fiets en post erover op social media, met #fietskettingDeWolden. Het idee is afgeleid van de welbekende kettingbrief. Zo ontstaat er een symbolische fietsketting ter ere van 25 jaar verbinding tussen dorpen van inwoners van De Wolden.

In juni wordt een fotogalerij ter ere van het 25-jarig jubileum van De Wolden onthuld. Het betreft alle burgemeesters die gemeente De Wolden in de afgelopen 25 jaar kende.

Met de ideeën die de werkgroep ontvangt vanuit de samenleving, wordt de programmering voor 25 jaar De Wolden in 2023 verder aangevuld.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht