Hebt u een afspraak in het gemeentehuis? Dan graag een mondkapje op. U kunt alleen langskomen op afspraak.

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 1 juli 2020

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Foto burgemeester Roger de Groot

De laatste column voor het zomerreces. Als ik terugdenk aan de laatste maanden en kijk waar we nu staan dan ben ik trots op onze inwoners. De afgelopen maanden zijn zwaar geweest, voor iedereen. Voor ieder op zijn eigen manier, de jeugd, de ondernemers, de zorg enzovoort. Maar door zorg voor elkaar te hebben, denken om elkaar, je houden aan de regels zijn we zover dat per 1 juli er nog meer versoepelingen zijn. We kunnen weer op vakantie, dagtochtjes maken en er kunnen zelfs weer evenementen georganiseerd worden. Het is mooi dat we dat met zijn allen gerealiseerd hebben. Het blijft wel noodzaak om ons aan de regels te houden. We willen immers geen opleving van het virus. Want het virus is er nog steeds. De laatste dagen zijn er in de wereld de hoogste coronabesmettingen geteld. Houdt u, als u op vakantie gaat naar het buitenland, ook de coronaregels in dat land in de gaten. Via wijsopreis.nl kunt u zien wat wel en niet kan.

Vorige week had ik de laatste raadsvergadering. Die was nog digitaal. De komende weken gaan we onderzoeken hoe we de raadszaal coronaproof kunnen maken zodat we na de vakantie weer fysiek kunnen vergaderen. Hoewel het digitaal heel goed gaat, willen we na de zomer toch weer graag in de raadszaal vergaderen. Het is goed om elkaar live te zien en zo te vergaderen.

Als college pakken we ook weer de bedrijfsbezoeken op. Het is fijn om weer ontmoetingen te hebben met ondernemers, uiteraard op gepaste afstand. Vrijdag, 3 juli, ga ik de Koninklijke Onderscheidingen uitreiken. Ook live. 24 april hebben de gedecoreerden al gehoord dat ze een lintje hebben gekregen. Vrijdag mag ik ze ook daadwerkelijk uitreiken. Een feestelijk dag voor iedereen!

Volgende week begint de zomervakantie. Voor de jongeren wordt nog van alles georganiseerd door o.a. Young De Wolden. Een prachtig initiatief met sportieve en culturele activiteiten voor en door jongeren. Ik zou zeggen: geef je op!

Ik wens u allen een hele fijne, maar bovenal gezonde, vakantie!

Roger de Groot,
burgemeester

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 16:00 uur Vanavond van 18:00 tot 20:00 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl