Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 10 juni 2020

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Foto burgemeester Roger de Groot

Gefeliciteerd allen die geslaagd zijn! Het was afgelopen donderdag een mooi gezicht met al die wapperende vlaggen met tassen er aan. Ook de ouders en andere familieleden van harte  gefeliciteerd. Moet je nog herexamen doen? Heel veel succes.  En moet je nog een jaar overdoen. Schouders eronder en het gaat je zeker lukken. Het was de afgelopen weken ook voor jullie rare tijden. Je mist de spannende periode van de examentijd. Het delen van deze spanning met je medeleerlingen. Het niet kunnen ontmoeten is zeker, voor jullie jongeren, ook lastig. Maar voor de meesten zit het er nu op. En hoe dan verder? Ga je verder studeren? Ga je werken? Maar waarschijnlijk eerst vakantie.

Want we kunnen weer op vakantie. En per 15 juni mag je ook naar het buitenland. Maar kijk voor je vertrekt op nederlandwereldwijd.nl voor het actuele reisadvies. Want dit kan per week verschillen. Hou je in die landen wel aan de regels. Ook zij hebben coronamaatregelen getroffen en je dient je daar aan te houden. Je kunt natuurlijk ook in Nederland blijven.  Bijvoorbeeld in Drenthe. Onze mooie provincie heeft voor iedereen wat te bieden. Voor jong en oud. Een actieve of rustige vakantie. Er is voor elk wat wils. Kijk op drenthe.nl en je zult zeker wat vinden. Alle ondernemers zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om hun bedrijf coronaproof te maken en staan klaar om iedereen te ontvangen.

Op het gemeentehuis breekt zo langzamerhand ook een wat rustiger tijd aan. Deze maand nog twee raadsvergaderingen en dan het zomerreces. We doen onze werkzaamheden meestal nog niet live maar via beeldbellen. Wel ga ik weer fysieke bezoeken afleggen. Mits dat natuurlijk kan. Binnen de maatregelen zal ik jubilarissen, die dat op prijs stellen, weer fysiek bezoeken.

Ook al worden de maatregelen steeds meer versoepeld, het blijft van belang dat we afstand houden, handen wassen en ben je verkouden dan blijf je thuis.

Roger de Groot, burgemeester

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl