Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 13 mei 2020

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Foto burgemeester Roger de Groot

Beste Woldenaren,

Langzaam en voorzichtig kunnen we de maatregelen versoepelen. In het land en in De Wolden hebben we dit samen voor elkaar gekregen. Daar ben ik heel trots op. De ruimte die we krijgen, hebben we zelf verdiend. Door ons goed aan de maatregelen te houden. Ook al denk je zelf geen risico te lopen, dan doen we het voor de ander. Voor onze ouderen en onze kwetsbare medemensen. En om een nieuwe piek in de zorg te voorkomen.

We maken nu de overgang naar de anderhalvemetersamenleving. Anderhalve meter afstand, dat zullen we nog wel even nodig hebben. Tot er een vaccin gevonden is. Gelukkig komt er ruimte.

Wat er precies verandert, dat staat in deze krant nog een keer samengebracht. Ik ben persoonlijk heel blij dat de kapper weer kan! Wat mij betreft een onmisbaar beroep. Ook fijn dat je straks weer een terrasje kunt pakken!

We moeten het met elkaar doen. Ook nu blijft belangrijk dat we de maatregelen opvolgen. Alleen als we dat doen, kan er langzaam en voorzichtig nog meer ruimte komen. Alleen als we ons verstand blijven gebruiken, kan Nederland op den duur van het slot.

Beste mensen, met u ben ik blij met de versoepeling! En samen kunnen we de anderhalvemetersamenleving vormgeven!

Roger de Groot, burgemeester

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl