Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 15 april 2020

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Foto burgemeester Roger de Groot

Beste Woldenaren, ik hoop van harte dat u in deze ongewone tijd een fijn Paasweekend heeft gehad! Het zal er eentje zijn die u waarschijnlijk niet snel vergeet. Ik hoop ook dat u zo goed en kwaad als het kan een gezond ritme heeft gevonden.

Over een gezond ritme las ik een goed stuk in de krant. Daarin geven deskun­digen het advies om gezond te eten en om vooral in beweging te blijven. Als je dat doet, houd je je immuunsys­teem goed. En zo ben je beter bestand tegen ziektes, zoals corona. Mooi dat je zo zelf iets kunt doen aan je eigen welzijn en dat van de anderen om je heen.

De lokale winkels zoals de supermarkt, de bakker en de slager zijn gewoon open. Zo kun je gezonde voeding in huis halen en tegelijk onze lokale mid­denstanders steunen. Er zijn mensen die niet zelf boodschappen kunnen doen, maar gelukkig zie je dat we elkaar daarmee heel goed helpen. De kerken hebben boodschappendiensten en ook in families en buurten doet de een boodschappen voor de ander. Daar ben ik trots op, dat we als Woldenaren elkaar zo steunen!

Naast gezonde voeding is beweging dus belangrijk. Dat is nu een extra uitdaging. Want de sportclubs hebben de deuren dicht. En allerlei sociale ac­tiviteiten waardoor je ook in beweging komt, zijn geschrapt.

Van zitten wordt niemand beter. En buiten sporten of bewegen kan nog altijd, maar dan niet in groepjes. En gelukkig zijn er allerlei creatieve initi­atieven om ook in huis en tuin in be­weging te blijven, zelfs vanuit de stoel! Sport Drenthe en onze eigen sport­ambtenaren van de gemeente hebben super goeie tips voor jong en oud. Kijk maar eens op coronactief.nl en blijf lekker in beweging. Of gebruik de tips voor je moeder, opa of kinderen. Zelf moet ik daar ook op letten vanwege al dat whatsappen, bellen, beeldbellen en computeren. Ikzelf doe daarom nu in huis oefeningen voor mijn nek en schouders. Het helpt mij enorm!

Mensen, op deze manier kunnen we het op een positieve manier volhou­den. Samen komen we hier doorheen!

Roger de Groot, burgemeester

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl