U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 18 mei 2021

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Foto burgemeester Roger de Groot

Beste Woldenaren,

Wat een positief nieuws dat we nu in stap 2 van het openingsplan zitten. Mede door de vaccinatie is het aantal ziekenhuisopnames flink gedaald. Ik hoor steeds meer om mij heen van mensen die gevaccineerd zijn. Dat is mooi want - uiteraard mede door ons aan de basisregels te blijven houden - zorgen we er zo voor dat de samenleving steeds meer open kan.

Nu zijn de sportscholen en de bibliotheken weer open. En een bezoek aan het pretpark, openluchtmuseum en buitenpodium is ook weer mogelijk. Dat geeft de ondernemers in De Wolden ook weer mogelijkheden. Want als je maandenlang je werk niet mag uitoefenen dan wordt je geduld zwaar op de proef gesteld en is het leven heel wat moeilijker. Diverse ondernemers wilden graag meer dan toegestaan was. En wat had ik graag aan een knop gedraaid om dit mogelijk te maken. Maar dat kan helaas niet. Daarom ben ik zo blij dat de vooruitzichten goed zijn en we hopelijk een zomer tegemoet gaan waarin het meeste weer kan.

Ook onze culturele sector zit te springen om voor u aan de slag te gaan. Het genieten van bijvoorbeeld mooie (kust)voorstellingen doet ons welbevinden goed. Het is daarom te hopen dat de volgende stap dan ook doorgang kan vinden. We hebben als gemeente extra gelden via het gemeentefonds gekregen. Met dit geld willen we de lokale kunst en cultuur helpen. Mocht uw organisatie dit nodig hebben kijk dan op onze website.

Gelukkig heeft het kabinet het OMT gevraagd om te kijken of de scholen snel meer open kunnen. Want dat zou voor onze jongeren goed zijn. Zij snakken naar “normaal” onderwijs. Hoe goed onze leraren en leraressen het ook hebben opgepakt, het les krijgen op school en de gezamenlijkheid van leren heeft toch de voorkeur. Ik wens alle leerlingen die nu midden in de examens zitten heel veel succes. Jullie hebben een bijzonder schooljaar achter de rug en staan nu op het punt dit af te sluiten. Zet hem op en veel succes in de volgende stap in je leven.

De afgelopen jaren heb ik veerkrachtige inwoners gezien. Jong en oud die er voor elkaar zijn. Prachtige initiatieven, daadkrachtige wijkteams, een samenleving die naoberschap hoog in het vaandel heeft. En deze coronatijd heeft dit alleen maar versterkt. Ik laat u dan ook met een gerust hart achter. Want dit is mijn laatste column. Afgelopen vrijdag heb ik al van velen van u afscheid kunnen nemen. Ik heb het bijzonder op prijs gesteld dat u even langs bent gekomen. Hartverwarmende woorden zijn mij toegekomen. Aankomende zaterdag neem ik officieel afscheid via een bijzondere raadsvergadering en zal daar mijn burgemeestersketting overdragen. Ondanks dat de 9 jaar De Wolden dan afgesloten wordt, vergeet ik u niet. Ik hou De Wolden in de gaten, ik heb zoveel mooie contacten en die gaan zo maar niet weg.

Ik wens u alle goeds.

Roger de Groot, burgemeester

Burgemeester Roger de Groot

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 13:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl