Hebt u een afspraak in het gemeentehuis? Dan graag een mondkapje op. U kunt alleen langskomen op afspraak.

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 18 november 2020

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Foto burgemeester Roger de Groot

Beste Woldenaren,

We houden ons aan de maatregelen en we kunnen zien dat dit zijn vruchten afwerpt. Het aantal besmettingen daalt! We zijn op de juiste weg en moeten nu allemaal volhouden. Ons geduld wordt al geruime tijd op de proef gesteld. Maar als we maatregelen nu versoepelen kan de daling snel weer omslaan in een stijging van het aantal besmettingen. In de geest van het naoberschap: leef de maatregelen na en houd vol. Zo krijgen we als Drenten met elkaar corona onder controle.

Eenmalig vuurwerkverbod

En om de zorg dit jaar te ontlasten heeft het kabinet een algemeen vuurwerkverbod ingesteld. Dat geldt ook voor onze gemeente. Wij moeten hier ons aan houden. Niet alleen om een boete te ontlopen, maar juist voor onze zorgmedewerkers. Dat we ze niet meer belasten tijdens deze belastende tijd. Daarbij vraag ik extra begrip voor de zorgmedewerkers, voor onze handhavers en de politie, voor vervoerders en voor allen die hun best doen om ons in deze moeilijke tijd bij te staan en te helpen. Ze doen hun werk niet voor henzelf, maar voor u en mij.

#Drentenvoorelkaar

Landelijk krijgen jongeren in ons land via de media veel kritiek, maar ik zie gelukkig juist ook een heel ander beeld. Ik wil jullie mijn complimenten geven. Ik krijg positieve berichten dat jullie je houden aan de regels, ook in de keten in onze gemeente. En ik zie dat jullie je verantwoordelijkheid pakken in het openbare leven. Bedankt! Dus jong of oud, DOE MEE. Hou je aan de maatregelen Doe het voor elkaar. Zodat we snel weer bij elkaar op bezoek kunnen, sporten en gezellig uiteten kunnen in onze goede horecagelegenheden.

Alleen samen krijgen we Corona onder controle!

Roger de Groot, burgemeester.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl