Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 22 april 2020

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Foto burgemeester Roger de Groot

Beste Woldenaren,

Gisteren hebben we gehoord van het Kabinet over de corona-stand in het land en over het vervolg van de maatregelen. We gaan langzaam maar voorzichtig naar een normaler leven toe, of kunnen we beter spreken van het ‘nieuwe normaal’?

Dat betekent dat we moeten volhouden. Hoe beter we met elkaar de maatregelen volgen, des te beter help je jezelf, ouderen en andere kwetsbare medemensen. En des te beter helpen we onze mensen in de zorg die onder grote druk moeten presteren.

Dus mensen: blijf zo veel mogelijk thuis, was regelmatig de handen, houd afstand als je eruit gaat. Ik spreek veel mensen, ook nu, en zie overal veel energie om deze periode op een positieve manier vol te houden. Super!

Komende maandag 27 april is het Koningsdag. Viert u ook mee? Zo kunnen we de dag toch een beetje samen vieren. Om 12.00 uur begint een digitale kleedjesmarkt, een vrijmarkt op internet. En kinderen worden van harte uitgenodigd een digitale brief aan de koning te sturen. Je kunt daarin koning Willem-Alexander feliciteren met zijn 53ste verjaardag. En meteen vertellen wat de coronacrisis met je doet. Om 16 uur heffen we allemaal het glas op de koning.

Koningsdag is normaal een groot cultuurfeest. Iedereen die werkzaam is in de cultuursector heeft het zwaar momenteel. Wanneer mogen de deuren weer open van bibliotheken, van musea? Hoe doe je dat met die 1,5 meter? Wat gaat er door je heen als je met elkaar hard hebt gewerkt aan een mooi evenement dat niet door kan gaan? Ik denk bijvoorbeeld aan de muziek/zangavonden en de tentoonstellingen in de musea. De sector wordt hard geraakt. En langzamerhand ga je als musea en evenementenorganisatoren nadenken hoe dat moet straks met de 1,5 meter-samenleving. Geen sinecure lijkt me voor de sector. Toch wil ik ook hier weer een compliment geven voor de veerkracht en creativiteit die ik zie.

Beste mensen, samen krijgen we corona onder controle. En samen gaan we langzaam terug naar (het nieuwe) normaal.

Roger de Groot, burgemeester

 

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl