Tijdens de lockdown blijft het gemeentehuis open. Bestaande afspraken gaan door. Tijdens uw afspraak is een mondkapje verplicht. U kunt alleen langskomen op afspraak

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 23 december 2020

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Foto burgemeester Roger de Groot

Beste Woldenaren,

We zitten alweer in de laatste weken van het jaar. En automatisch laat je dan in gedachten het jaar de revue passeren. De wereld ziet er nu een stukje anders uit dan een jaar geleden. Helaas zitten we nu in een tweede lockdown. Hoewel de cijfers hiervoor al aanleiding gaven is het toch een bittere pil voor ons allen. En alleen met zijn allen kunnen we ook weer het tij keren. Daar is de lockdown opgericht. Verminderen van contactmomenten om zo de besmettingskans te minimaliseren. Want het is gebleken: Hoe meer contacten hoe meer besmettingen. In het voorjaar hebben we de eerste lockdown kranig doorstaan. Met veel veerkracht zijn we weer opgekrabbeld en verder gegaan. Ik hoop dat u nog veerkracht over hebt om de komende lastige periode in te gaan. Want we zijn nu op onszelf en ons gezin aangewezen. De kerstdagen zullen heel anders zijn dan vorig jaar. Vorig jaar hoefde je niet na te denken over hoeveel mensen je gaat uitnodigen. Dat zal nu wel moeten. Ik begrijp heel goed dat dit niet leuk is. We willen zelf kunnen bepalen met wie en met hoeveel dierbaren we de kerst gaan vieren. En natuurlijk baal ik zelf ook. Want wie ga je uitnodigen. Je ene dochter met vriend wel en de andere niet? Of welke ouders mogen langskomen. Dilemma’s die we ons vorig jaar niet konden voorstellen.

Aandacht voor elkaar

Ook nu weer moeten aandacht hebben voor de mensen om ons heen en hen niet uit het oog verliezen. Juist nu in deze donkere maanden. De gemeente stuurt een kaartje naar alle 80+ inwoners. Om hen een hart onder de riem te steken. Wellicht is dat ook een idee voor u? Een kaartje sturen naar iemand die u wellicht niet zo goed kent, maar waarvan u weet dat degene wel een beetje aandacht kan gebruiken. Of misschien kunnen uw kinderen tekeningen maken en die in de brievenbus stoppen bij ouderen of langsbrengen bij een verzorgingshuis? Zo maken we met een beetje moeite het wat mooier voor de ander.

Jongeren

Voor de jongeren is deze tijd ook niet gemakkelijk. In een keer zit alles weer op slot. Het is slecht weer dus buiten spelen zoals in de zomermaanden is nu ook minder leuk. Wat moet je de hele dagen doen. Het is lastig om af te spreken met vriendjes of vriendinnetjes en er zijn weinig activiteiten. Ik hoop dat jullie kunnen helpen om mooie tekeningen voor jullie opa en oma of buurvrouw en buurman te maken. Zij zijn daar vast heel blij mee!

Voor de oudere jongeren zijn de jongerenwerkers druk bezig om een programma te maken zodat ook jullie in de kerstvakantie online vertier hebben. Hou daarom onze socials in de gaten.

Ik hoop toch dat we er mooie kerstdagen van maken met elkaar. Niet fysiek samen, maar wel in elkaars hart. Zo kunnen we deze lastige tijd vol kracht en liefde doorstaan.

Fijne kerstdagen!

Roger de Groot, burgemeester

 

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl