Hebt u een afspraak in het gemeentehuis? Dan graag een mondkapje op. U kunt alleen langskomen op afspraak.

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 23 september 2020

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Foto burgemeester Roger de Groot

Beste Woldenaren,

We zijn nog niet af van Corona. Alhoewel het hier in het noorden beter gaat dan in het westen van ons land, blijft voorzichtigheid geboden. Het aantal besmettingen loopt immers gestaagd op. We kunnen en mogen daarom niet achteruit leunen en denken het zal mij wel niet overkomen.

We mogen van geluk spreken dat wij in een mooie ruime omgeving wonen waarin we best wel veel bewegingsruimte hebben. Maar dat houdt niet in dat we ons niet meer of minder aan de regels moeten houden. Ik druk daarom iedereen op het hart: hou je aan de basisregels zoals vaak handen wassen, vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand. En werk zoveel mogelijk thuis. Ook op het gemeentehuis hebben we dit nogmaals benadrukt. Het immers fijn om de collega’s weer te zien en live te spreken. Maar doe het echt zo minimaal mogelijk. Het blijkt uit de cijfers dat op het werk veel besmettingen ontstaan.

Waar ik me ook zorgen over maak zijn de studenten die naar huis komen. En dan bezoekjes gaan afleggen naar bijvoorbeeld opa en oma. Ook aan jullie wil ik dringend vragen: hou je aan de regels. Laten we met zijn allen zorgen dat we het hier onder controle houden. Zodat ik geen extra maatregelen hoef te nemen die de economie en de ondernemers schaden.

2020 is een heel ander jaar dan we hadden voorgesteld. Helaas geen evenementen en ook richting het najaar en winter zijn er al maatregelen aangekondigd zoals met de Sinterklaasintochten. In Drenthe hebben we afgesproken om geen grote intocht met veel publiek te houden. Er is gelukkig wel een intocht mogelijk, maar dan alleen zonder publiek of alleen met kinderen.

Alleen samen krijgen we Corona onder controle!

Roger de Groot, burgemeester.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 16:00 uur Vanavond van 18:00 tot 20:00 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl