Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 26 augustus

Beste Woldenaren,

 

Ik hoop dat u een fijne vakantie heeft gehad. De laatste weken waren erg warm, maar gelukkig kon er verkoeling gezocht worden in onze mooie omgeving. Tijdens mijn vakantie zag ik diverse foto’s voorbijkomen met veel fietsende mensen en jongeren die mee hebben gedaan met de activiteiten van Young De Wolden. Ik hoop dan ook dat iedereen uitgerust om weer fris aan het werk en naar school te gaan.

De afgelopen week is de CoronaMelder app geïntroduceerd. Want helaas moeten we nog steeds leven met het coronavirus. Het is zorgelijk dat de laatste weken het aantal positief geteste personen op corona is gestegen. We moeten daarom blijven oppassen. De CoronaMelder waarschuwt nadat u in de buurt bent geweest van iemand die corona heeft. Nog voordat u u ziek voelt, kunt u corona doorgeven aan een ander. Hoe sneller bekend is of iemand corona heeft, hoe beter besmettingen voorkomen kunnen worden. CoronaMelder helpt hierbij. Als u via de app een waarschuwing krijgt, kunt u contact opnemen met de GGD om u te laten testen en blijft u thuis. Om zo verdere verspreiding te voorkomen. Ik heb de app geïnstalleerd, ik hoop dat u ook mee wilt doen. Het helpt de GGD om zo beter contactonderzoek te kunnen doen. We hebben elkaar nodig om verdere verspreiding te voorkomen om zo het coronavirus onder controle te houden.

Er is meer wat u kunt doen. Houdt u aan het dringende advies om het aantal mensen dat u in huis en tuin ontvangt, te beperken tot maximaal 6 gasten. Kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend. Natuurlijk moet altijd anderhalve meter afstand worden gehouden. U kunt natuurlijk ook een feest in één van de horecagelegenheden die De Wolden rijk is houden.

Ook blijft het thuiswerken van kracht. Ik begrijp heel goed dat, zeker na de vakantie, het weer fijn is om collega’s live te zien. Maar het blijkt dat thuiswerken één van de meest effectieve maatregelen zijn.

Heeft u klachten? Dan blijft u thuis en laat u zich testen. Daarmee kan het allergrootste deel van de besmettingen worden voorkomen. Sinds vorige week kunt u hiervoor terecht in Meppel. Daar staat een mobiele teststraat op maandag- woensdag- en vrijdagochtend van 08.30-12.00 uur aan de Jan Huygen van Linschotenstraat. Dit is op het voormalig terrein van Houthandel Jan Sok. Bel 0800-1202 voor een testafspraak of maak online afspraak via rijksoverheid.nl/coronatest.

Ik vraag veel van u. Maar alleen samen krijgen we corona onder controle!

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl