Tijdens de lockdown blijft het gemeentehuis open. Bestaande afspraken gaan door. Tijdens uw afspraak is een mondkapje verplicht. U kunt alleen langskomen op afspraak

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 27 januari 2021

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Foto burgemeester Roger de Groot

Beste Woldenaren,

Afgelopen week was de start van de Nationale Voorleesdagen, dit loopt nog tot 30 januari. Normaal kom ik dan graag op school om de kinderen voor te lezen. Helaas gaat dit nu ook allemaal anders. IKC ‘t Oelebröd kwam op het goede idee een voorleesfilmpje te maken. En dat filmpje heb ik graag gemaakt. In overleg met ’t Oelebröd heb ik het filmpje ook verspreid onder verschillende scholen in De Wolden. Zo heb je op een andere manier contact met jongsten van De Wolden maar ook weer contact met het onderwijzend personeel van de scholen. Dat zijn waardevolle contacten.  Van een aantal contacten met leraren heb ik teruggekregen dat het veelal goed gaat. Een hele uitdaging met het digitaal lesgeven en de noodopvang, maar samen lossen ze het op en de kinderen doen flink hun best. Dat is goed om te horen.

Nieuwe maatregelen

Het valt niet mee om je nog steeds aan de maatregelen te houden. Zeker niet nu de maatregelen nog weer strenger zijn geworden. Maar zoals een collega zei: we blijven de strijd aangaan. En dit moet echt. Ook gezien de nieuwe varianten van het virus. Die nieuwe varianten zijn nog besmettelijker dan het virus dat we al kennen.

De extra maatregelen zijn nodig om die nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen. Daarom wordt er een avondklok ingevoerd. Ik zie al veel reacties hierop. Op social media bieden heel veel mensen hun hond aan om deze uit te laten.

Daarnaast scherpt het kabinet het advies voor bezoek aan: ontvang maximaal één persoon van 13 jaar of ouder per dag en ga maximaal één keer per dag ergens op bezoek. Maar minder mensen ontmoeten is natuurlijk zwaar, voor iedereen. Let daarom extra op mensen om u heen, zeker op mensen die ziek zijn, eenzaam zijn of psychische klachten hebben.

Vitaliteit

Wat heel belangrijk is in deze tijd, is dat we mentaal en fysiek gezond blijven. Bij onze organisatie hebben ze daarom de Ommetje-wandelcompetitie geïntroduceerd. Ik juich dat van harte toe. Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je hersengezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. Nu hoeft dit natuurlijk niet altijd in wedstrijd verband en kunt u in onze prachtige De Wolden misschien wel een digitale wandeling samen met iemand maken. Zo kan je prima een gesprek hebben met een collega terwijl je ondertussen even de benen aan het strekken bent. Een mooie oplossing om even van het beeldscherm weg te komen. Want 8 uur achter een beeldscherm zitten, is niet goed.

Blijf de strijd aangaan om corona onder controle te houden!

Roger de Groot, burgemeester

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl