Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 27 mei 2020

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Foto burgemeester Roger de Groot

Beste Woldenaren

Gelukkig gaan de versoepelingen door. Ik merk dat we toe zijn aan de volgende stap. Sommigen van u zijn de dagen al aan het aftellen. Maar het gaat nu snel. Ik zie dat de horecaondernemers druk bezig zijn met de voorbereidingen om u per 1 juni te kunnen ontvangen. Laten we zorgen dat we die 1 juni er dan ook een gezellige, mooie dag van maken. Zodat iedereen die dat wil kan genieten van de terrassen en het lekkere eten van onze restaurants. Hou je daarbij natuurlijk wel aan de regels. De anderhalve meter, maximaal 30 personen in het restaurant en bij verkoudheid helaas toch thuis blijven.

De meimaand is voor mij altijd een jubileummaand. Veel bruidsparen kiezen voor de maand mei met als gevolg dat ik altijd veel bezoeken afleg in deze maand. Nu gaat dit anders. Nu gaan de “bezoekjes” via beeldbellen. Ik merk dat deze contacten op deze manier zeer waardevol zijn. Zowel voor het bruidspaar als voor mij. Immers de verbinding met elkaar is zeker in deze tijd erg belangrijk. En u vindt dat blijkbaar ook. Er zijn veel initiatieven in de dorpen om met elkaar digitaal bingo te spelen of een pubquiz te doen. Ik zag een initiatief waar de prijzen werden gekocht en niet werden gesponsord om zo de ondernemers te steunen. Mooi!

Ik sluit me graag aan bij de oproep van de premier aan de jongeren. Young de Wolden heeft al een keer een vlog voor jullie gemaakt. Hierin staat de oproep om creatieve ideeën op te sturen hoe jullie de dagen thuis doorbrengen. Bekijk hem nog eens op ons youtube kanaal.

Nu wil ik dat graag wat breder trekken. Jullie ondervinden de impact van de corona op jullie leven. Jullie hebben vast ideeën voor de toekomst. Ga hier mee aan de slag. Laat zien (dat kan via een vlog) hoe jij de toekomst ziet. Uiteraard kun je hier ook Young de Wolden bij betrekken. Stuur je ideeën naar mij.

Roger de Groot, burgemeester.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl