Tijdens de lockdown blijft het gemeentehuis open. Bestaande afspraken gaan door. Tijdens uw afspraak is een mondkapje verplicht. U kunt alleen langskomen op afspraak

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 31 maart 2021

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Foto burgemeester Roger de Groot

Beste Woldenaren,

We hadden zo gehoopt dat we wat meer vrijheden zouden krijgen, maar helaas moeten we weer een paar weken wachten. Behalve dat de avondklok een uurtje opschuift zijn er geen veranderingen. De cijfers zijn dan ook behoorlijk hoog en geven nog geen zicht op verbetering. Mijn hoop is dan ook gericht op het vaccineren. Gelukkig begint deze week de laatste vaccinatieronde voor de verpleeghuizen en instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. De vaccinatiegraad loopt langzaam omhoog. Het is fijn dat er steeds meer locaties komen waar gevaccineerd kan worden. Zo is er vanaf 12 april in Hoogeveen aan de Vos van Steenwijklaan ook een locatie.

Je wilt zo graag mensen ontmoeten. In het voorjaar heb ik altijd veel jubilea van onder andere echtparen die zoveel jaar zijn getrouwd. Normaal gesproken ging ik er altijd even langs. Nu gaat het digitaal of telefonisch. Ondanks dat het beter dan niks is, mis ik de ontmoetingen wel.

Tijdens de dag van de verkiezingen heb ik een rondje langs de stemlokalen gemaakt. De stembureaus waren goed voorbereid. Het is allemaal goed verlopen en iedereen hield zich goed aan de maatregelen. Ik wil iedereen bedanken voor de inzet, voor de goede opkomst en het vele werk van de stembureauleden.

Het was fijn om verschillende inwoners te spreken. Je hoort veel, waar u bijvoorbeeld mee zit. Veel mensen voelen onmacht. De periode van corona duurt nu al zo lang. En ook de een-persoon-op-bezoek regel is nog steeds van kracht wat ook veel impact heeft. Zeker nu de paasdagen er aan komen.

Gelukkig hebben we de afgelopen dagen prachtig weer. Ik heb onze voortuin al gedaan. Het is heerlijk om in de buitenlucht te werken. Ook voor de paasdagen geeft het weerbericht gunstige berichten af. Verschillende ondernemers en verenigingen hebben mooie activiteiten georganiseerd in onze gemeente. Zo zijn er diverse wandelingen in de buurt waarbij je voor, tijdens of na je tocht kunt genieten van een versnapering. En wat dacht u van alle lammetjes die al geboren zijn. Dat is toch een lust voor het oog. En heeft u het al gelezen over onze fotowedstrijd bij het archeologisch beleefpunt? U heeft nog tot 9 april de tijd om een leuke foto in te sturen. Zo zijn er toch nog wat activiteiten om er de komende weken ervan te maken.

Ik wens u hele fijne paasdagen.

Burgemeester Roger de Groot

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl