Hebt u een afspraak in het gemeentehuis? Dan graag een mondkapje op. U kunt alleen langskomen op afspraak.

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 4 november 2020

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Foto burgemeester Roger de Groot

Beste Woldenaren,

De vorige keer stonden we al stil bij de gedeeltelijke lockdown waar we nu in zitten. In Drenthe lijkt het aantal besmettingen te stabiliseren en hopelijk zijn we voorzichtig op weg naar minder besmettingen. Om deze trend vast te houden moeten we ons nog steeds aan de regels houden.

Veilige feestdagen

Het lijkt er tot nu toe op dat de huidige gedeeltelijke lockdown tot zeker in december van kracht zal zijn. We proberen ons daarom ook nu al voor te bereiden op de feestdagen en de jaarwisseling. We hopen vooral dat we de feestmaand met z’n alle gezellig en vooral veilig kunnen laten verlopen.

Zo heeft u wellicht al wel de eerste aankondiging gezien van Sinterklaas, die dit jaar ook helaas niet fysiek naar onze gemeente kan komen. Gelukkig heeft hij daar een mooie oplossing voor gevonden. Kijk op www.facebook.com/ondernemersverenigingzuidwolde/ voor de filmpjes die Sinterklaas voor ons heeft opgenomen.

#Drentenvoorelkaar

In de tussentijd zie ik gelukkig vooral veel Woldenaren die zich inzetten voor elkaar. Inwoners die een mondkapje dragen in de supermarkt, mensen die op elkaar wachten op straat zodat iedereen zich aan de 1,5 meter afstand kan houden. Door ons zo goed mogelijk aan de maatregelen te houden, komen we er ook zo snel mogelijk weer van af. Dus of je het nu eens bent met de maatregelen of niet, DOE MEE. Doe het voor elkaar. Zodat we snel weer bij elkaar op bezoek kunnen, sporten en gezellig uiteten kunnen in onze goede horecagelegenheden.

Alleen samen krijgen we Corona onder controle!

Roger de Groot, burgemeester.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl