De bladeren gaan weer vallen, geniet ervan!

De herfst is begonnen en de eerste blaadjes vallen al van de bomen. Bladeren horen er bij, laat ze dus zoveel mogelijk liggen! Als de zon lang op de aarde schijnt, droogt de aarde uit. Een bladerdek is als een parasol om de aarde te beschermen tegen de uitdrogende zon. In de winter helpen de blaadjes als een beschermdeken.

Hierdoor blijven planten en bodemleven beschermd tegen de vorst. Een gezonde tuin start met een goede bodem. Bladeren dragen hier aan bij, doordat het blad wordt afgebroken door het aanwezige bodemleven en wordt omgezet in voeding voor uw planten. Doordat het bodemleven hierbij wordt gestimuleerd, komt er ook meer lucht in uw bodem, wat ook weer gunstig is voor uw beplanting.

Bladkorven

Als u meer bladeren, afkomstig van gemeentelijk bomen, heeft dan uw tuin kan gebruiken, dan kunt u gebruik maken van een bladkorf. In de tweede helft van oktober worden de korven verspreid in de hele gemeente uitgezet. Deze korven zijn uitsluitend bedoeld voor bladeren afkomstig van gemeentelijke bomen. De korven worden normaal gesproken voor de kerstdagen weer verwijderd.

Regels

  • In de bladkorven mogen alleen bladeren van gemeentelijke bomen.
  • In de bladkorven mogen geen takken, stronken en ander snoei- en tuinafval worden gegooid.
  • De bladkorven worden 1 keer per week geleegd. Als de korf eerder vol zit, dan mag het blad ook naast de korf gelegd worden.
  • De bladkorven worden verwijderd als er verkeerd afval in wordt gegooid.

Op deze locaties staan de bladkorven.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 13:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht