De Wijk schoonste winkelgebied in kleine gemeente van 2019

Donderdag 21 november heeft wethouder Jan van ’t Zand de nieuwe tegel van NederlandSchoon geplaatst bij de nieuwe prullenbak voor de COOP in de Wijk. De tegel is de prijs voor het schoonste winkelgebied van Nederland in de categorie Kleine Gemeente.

Nieuwe prullenbak bij Coop in de Wijk

Afvalcontainer

NederlandSchoon

NederlandSchoon houdt elk jaar de verkiezing ‘Schoonste Winkelgebied’. In de categorie Kleine Gemeente doen er meer dan 65 gemeenten mee aan de verkiezing. Onderdeel van de verkiezing is een bezoek van een mystery guest aan het winkelgebied, deze persoon beoordeelt zelf het gebied en neemt enquêtes af bij het publiek en de lokale ondernemers. Vorig jaar scoorde de Wijk als rapportcijfer een 7,8 en dit jaar zelfs een 8,1.

In 2018 waren stonden de Wijk (achtste plek) en Zuidwolde (derde plek) allebei in de landelijke top 10.

Afval scheiden wij, ook op straat

Met het neerleggen van de gewonnen tegels in zowel de Wijk als Zuidwolde, zijn ook nieuwe prullenbakken geplaatst. Bij de Jumbo en Aldi in Zuidwolde en bij de COOP in de Wijk staan nieuwe prullenbakken waarmee afval ook op straat gescheiden ingezameld kan worden. De Wolden is een groene gemeente, wij gaan voor duurzaamheid. Dit betekent dat we ook inzetten op afval als grondstoffen. PMD (verpakkingen) is een goed voorbeeld hiervan. PMD staat voor plastic, metaal en drankenkartons, al deze grondstoffen zijn extreem geschikt voor hergebruik.

Met deze nieuwe prullenbakken blijven de straten schoon en kan iedereen genieten van onze winkelgebieden.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in De Wolden.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 13:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl