U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak

Doortrappen tot je 100ste!

Veiliger fietsen tot je honderdste. Dat is het voornaamste doel van Doortrappen. Doortrappen Drenthe helpt je om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. Want fietsen is heerlijk! Door te fietsen, blijf je langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen.

Vandaag, op wereldfietsdag, is Doortrappen officieel geopend. Wethouder Hilda Mulder kreeg uit handen van Bianca Kort, coördinator Doortrappen en sportfunctionaris Rianne Bijl een echte Doortrappen-fietstas met allerlei promotieartikelen voor de komende activiteiten voor Doortrappen. Wethouder Mulder: “In Nederland is fietsen populair, zeker ook in onze prachtige gemeente. Maar veel oudere fietsers durven na een ongeluk niet meer te fietsen, wat een grote impact heeft op hun gezondheid, zelfredzaamheid en sociale betrokkenheid. We doen daarom mee met het programma Doortrappen. Op die manier moet het aantal fietsongevallen onder ouderen afnemen en kunnen zij langer mobiel en vitaal blijven. Dan is het niet afstappen maar doortrappen.”

Ouderen moeten lang en veilig kunnen blijven fietsen. Met de deelname aan het landelijke programma ‘Doortrappen’ is er aandacht voor het verbeteren van fietsveiligheid en actieve mobiliteit onder senioren. Daarom doen we mee aan dit programma.”

Eerste activiteit

Vandaag is ook gelijk de eerste fietsactiviteit: een fietstocht door de gemeente. Deze tocht is op eigen gelegenheid. De routes staan beschreven in het fietsrouteboekje. U kunt kiezen uit de volgende 4 routes:

  • Zuidwolde: 31 kilometer
  • Ruinen: 40 kilometer
  • de Wijk: 35 kilometer
  • Ruinerwold: 40 kilometer

Veilig op de fiets

Doortrappen is speciaal bedoeld om ouderen veiliger en zekerder te laten fietsen. Het team van Sportcoaches van De Wolden zorgt voor de uitvoering van het programma. Denk hierbij aan tips over veilig fietsen, valpreventie en mooie fietstochten in Drenthe.

Doortrappen in Drenthe

Het programma Doortrappen Drenthe is een initiatief van de provincie Drenthe en de twaalf Drentse gemeenten. De fietsactiviteiten worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe.

Op de speciale website van Doortrappen Drenthe is meer informatie en zijn tips te vinden: https://doortrappendrenthe.nl/.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 13:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl