U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak

Drenthe krijgt meldpunt rond zorg

Zorgbelang Drenthe heeft sinds vorige week woensdag 25 maart een meldpunt, waar inwoners hun zorgen kunnen uiten over ervaren knelpunten in de zorg. Ook kunnen inwoners het meldpunt gebruiken om mooie initiatieven in de zorg die zijn voortgekomen uit de coronacrisis te melden.

Daarnaast wil Zorgbelang Drenthe met een enquĂȘte informatie verzamelen over de gevolgen van de coronacrisis op het leven van de inwoners in Drenthe.

Het doel van het meldpunt is om te onderzoeken welke behoefte, zorgen en/of vragen er leven onder de inwoners, die gebruik maken van zorg. Voorbeelden van meldingen kunnen zijn dat behandelingen zijn uitgesteld, een afspraak in het ziekenhuis niet door gaat, de wachttijden toenemen of dat er onvoldoende zorg kan worden geleverd door uw zorgverlener.

Signalen

U kunt bij ons een melding maken als u vragen of signalen heeft over de beschikbare zorg. Welke onrust ervaart u? Welke mooie initiatieven heeft u ervaren? Is zorg op dit moment voor u uitgesteld of onvoldoende beschikbaar? Of heeft u geen of beperkte toegang tot zorg? Wij bundelen alle meldingen en signalen en geven die via de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd door aan het landelijk crisisteam van het ministerie van Volksgezondheid en Welzijn. Uw meldingen zijn ook voor zorgaanbieders, provincie, gemeenten en zorgverzekeraar van groot belang.

Melding maken

U kunt een melding maken door te mailen naar: meldpunt@zorgbelang-drenthe.nl of via de website van Zorgbelang Drenthe. Een melding kan ook telefonisch via 050-7271505 (tijdens werkdagen van 09.00 tot 16.30 uur).

Enquete  

Zorgbelang Drenthe wil graag weten hoe inwoners van de provincie Drenthe deze tijd ervaren. Wat vindt u van de maatregelen? Welke gevolgen heeft de uitbraak van het coronavirus voor u? En welke positieve of negatieve effecten van de uitbraak ziet u in uw omgeving? Daarom hebben we een korte vragenlijst opgesteld. Alle inwoners van Drenthe kunnen hieraan deelnemen. De vragenlijst is in te vullen op nl.surveymonkey.com/r/Corona-uitbraak.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl