Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Drentse woningeigenaren ontvangen waardebon voor energiebesparende producten

De komende weken valt er bij iedere Drentse woningeigenaar een bijzondere brief op de mat, met daarin een waardebon van € 50,-. Met deze waardebon kunnen energiebesparende producten worden aangeschaft, zoals ledlampen, tochtstrips, isolatiemateriaal en radiatorfolie. Vanaf 1 september kunt u de waardebon verzilveren.

Logo Drents Energieloket

Haal de warmte in huis

De waardebon actie is een onderdeel van de campagne “Haal de warmte in huis”, waarin de 12 Drentse gemeenten samenwerken om woningeigenaren te stimuleren tot het nemen van kleine energiebesparende maatregelen in huis. De campagne start op 1 september – en zal in veel gemeenten op ludieke wijze worden afgetrapt.

De campagne loopt van september tot en met maart 2021 – en er zullen naast de waardebon nog veel andere acties plaatsvinden. Zo kunnen woningeigenaren hun cv-installatie voordelig laten optimaliseren, waarbij ze tot wel € 200,- kunnen terugkrijgen. In veel gemeenten krijgen inwoners ook de kans om mee te doen aan zogenaamde collectieve inkoopacties. Hierbij wordt het voor huiseigenaren aantrekkelijk om gezamenlijk, tegen een lager tarief, energiebesparende maatregelen in te kopen. Het gaat hierbij om grotere maatregelen, zoals zonnepanelen en isolatie. Rond oktober gaat ook de warmtetour van start. Het Drents Energieloket komt dan in verschillende wijken bij de mensen langs voor onafhankelijk energieadvies.

Waarom deze campagne?

77% van de Drenten is bereid om energie te besparen in en om het huis (Lexnova, 2019). Energie besparen in huis verlaagt niet alleen de energierekening, maar helpt ook bij het tegengaan van klimaatverandering én geeft meer wooncomfort. Zo werken we samen toe naar een duurzame provincie, waar het ook voor toekomstige generaties fijn wonen is. Haal de warmte in huis is onderdeel van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Met de RRE zetten gemeenten verschillende producten op om woningeigenaren te stimuleren tot het nemen van kleine energiebesparende maatregelen in huis. In Drenthe werken de 12 Drentse gemeenten samen aan de RRE en het Drents Energieloket draagt zorg voor de uitvoering.

Meer informatie

Kijk op www.haaldewarmteinhuis.nl voor meer informatie over alle acties. Hier kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat je zeker weet dat je geen acties mis zal lopen!

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl