Drie extra inzamelrondes gft-afval

In het voorjaar worden de groene containers in De Wolden vaker geleegd dan normaal. Dit is naar wens van inwoners naar voren gekomen tijdens een bewonersbijeenkomst naar aanleiding van de invoering van diftar, het gedifferentieerd ophalen van (grijs) restafval.

Beeldmerk diftar

Met de invoering van diftar is de lediging van de gft-container naar een driewekelijkse inzameling gegaan. Tijdens de inwonersbijeenkomst werd aangegeven dat de ledigingsfrequentie in het voor-en najaar wellicht te weinig is in verband met extra tuinafval, gazonmaaisel en blad. Daarom is besloten om in het voorjaar de gft-container drie keer extra te ledigen. In het najaar worden 50 extra bladkorven bijgeplaatst in de periode half oktober tot half december (dit is in 2021 al in gegaan).

Extra inzameldagen

De extra inzameldagen zijn te vinden in de app AfvalWijzer of op mijnafvalwijzer.nl. De inzameldagen wijken af van de normale inzameldagen, omdat met een drieweekse cyclus wordt gewerkt. De eerste ronde is van 14 tot en met 21 april, de tweede ronde is van 5 tot en met 11 mei en de derde ronde is van 25 mei tot en met 1 juni.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht