Tijdens de lockdown blijft het gemeentehuis open. Bestaande afspraken gaan door. Tijdens uw afspraak is een mondkapje verplicht. U kunt alleen langskomen op afspraak

Drie initiatieven gehonoreerd in eerste ronde 2021 Initiatiefrijk De Wolden

Drie projecten krijgen subsidie vanuit de regeling ‘Initiatiefrijk De Wolden 2019-2021’. In totaal ontvangen zij ruim 38.000 euro.

Met het fonds Initiatiefrijk De Wolden ondersteunt de gemeenteraad van De Wolden projecten van inwoners die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de gemeente. De totale kosten van deze drie projecten bedragen 100.000 euro. Dit betekent dat met 38.000 euro subsidie - naast de vrijwillige inzet van de inwoners, sponsoring van bedrijven en subsidies van fondsen - projecten kunnen worden gerealiseerd die anders niet tot stand waren gekomen.

De initiatieven

In Echten vallen ze deze ronde dubbel in ‘de prijzen’. 

Nieuw beeld op de Brink

Stichting Echtener Es gaat een ‘nieuwe Nienke’ plaatsen op de lege sokkel.
Het beeld van Nienke is vorig jaar gestolen. Nienke hoorde bij Echten en had een prominente plaats op de Brink. De kale sokkel geeft nu een trieste aanblik, de Brink is niet meer compleet. Doel is om door middel van het plaatsen van een nieuw beeld te zorgen voor een mooi en compleet ingerichte Brink. Het beoogde beeld is onderhoudsvrij, gemaakt van een duurzaam edelmetaal, en moeilijk om te smelten. Het enige onderhoud is twee keer per jaar schoonmaken, dit gebeurt door vrijwilligers. De bijdrage uit Initiatiefrijk De Wolden is 3.000 euro.    

Multifunctioneel trapveld

Het tweede project is Echten is het multifunctioneel trapveld.
Dorpsbelangen Echten is de aanvrager en het doel is om een multifunctioneel speel- en ontmoetingsveld te realiseren naast de school. Dit veld zorgt voor ontmoeting, sport, spel en beweging. Het dagelijks toezicht ligt bij de vrijwilligersgroep en direct betrokken ouders en aanwonenden. Het groenonderhoud ligt bij de gemeente. De bijdrage uit Initiatiefrijk De Wolden is 15.314 euro.

Sfeerverlichting in Ruinen tijdens de winterperiode

Het derde en laatste project speelt zich af in Ruinen.
Ondernemend Ruinen wil het dorp met de aan te brengen sfeerverlichting mooier, gezelliger en aantrekkelijker maken in de winter. Er zijn plannen om in de adventtijd meer activiteiten op en om de Brink te organiseren. Het aanbrengen en opruimen van de verlichting gebeurt door vrijwilligers, dat is al vele jaren zo bij het plaatsen van de bloembakken. Ondernemend Ruinen neemt het beheer en onderhoud van de verlichting voor haar rekening. Aansluitingen en elektra worden verzorgd door een erkende installateur, de bijdrage uit Initiatiefrijk De Wolden bedraagt 20.000 euro.  

Zelf aan de slag?

Meer informatie over initiatiefrijk De Wolden vindt u op dewolden.nl/initiatiefrijk. Om de kans van slagen voor het honoreren van uw initiatief zo groot mogelijk te maken vragen wij u, voordat u de aanvraag indient, contact op te nemen met de dorpencontactfunctionarissen van de gemeente. Dit zijn André Strijker en Riet Muller. Zij denken graag met u mee over de haalbaarheid van uw plannen en het versterken ervan. U kunt ze bereiken via telefoonnummer 14 0528, of via de mail: gemeente@dewolden.nl. Ook als u niet zeker weet of uw project past binnen deze subsidieregeling, neem gerust contact op.

Nog drie rondes dit jaar

Initiatiefrijk De Wolden is een succes. Veel verenigingen en organisaties doen een beroep op de regeling. Met zelfwerkzaamheid en geld van fondsen worden projecten en activiteiten gerealiseerd. Deze komen veelal voort uit de dorpsvisies en zijn gericht op het mooier maken van het leven en wonen in De Wolden. Projecten tot 2.000 euro kunnen het hele jaar door worden ingediend en worden tussentijds behandeld. Projecten vanaf 2.000 euro kunnen worden ingediend voor 1 februari, 1 mei, 1 augustus en 1 november.
 

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl