U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak

Een bijzondere editie Open Monumentendag

De Wolden heeft dit jaar een alternatieve Open Monumentendag. Dit weekend zijn er geen gebouwen opengesteld. In plaats daarvan is er gewerkt aan een digitale versie van Open Monumentendag in De Wolden.

Ruimtelijk niet mogelijk

De voorbereidingen waren al volop bezig. Maar het comité Open Monumentendag vindt het dit jaar niet verstandig en niet haalbaar om ruimtelijk invulling te geven aan dit evenement. De kern van Open Monumentendag is het bezoeken en beleven van de gebouwen. Dat is door de beperkingen van de Coronacrisis heel lastig. Daarbij komt dat veel eigenaren van monumenten ook graag een jaar over willen slaan.  

Digitaal beleven

Videomaker Martijn van Hese heeft tien bijzondere monumenten in De Wolden van binnen en buiten gefilmd om ze ook tijdens corona toegankelijk te maken. Langs die weg wil de organisatie een digitaal bezoek aan enige monumenten mogelijk maken. “Zo valt er in september toch iets bijzonders te beleven rond de monumenten. We hebben er alle vertrouwen in dat we daar samen iets moois van gaan maken. We hopen dat er in 2021 weer een ‘gewone’ Monumentendag mogelijk is”, aldus wethouder Hilda Mulder.

Bekijk hier de monumenten: https://www.dewolden.nl/online-open-monumentendag-2020.

Film Museumboerderij de Karstenhoeve: https://www.youtube.com/watch?v=5wpz90CQ8SU

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl