Een podium voor duurzaam wonen

Huiseigenaren delen hun ervaringen met duizenden bezoekers.

Wat komt er kijken bij het verduurzamen van je huis? Op zaterdag 2 en 9 november lieten ruim vijfhonderd huiseigenaren dit aan bezoekers zien. Meer dan 5.000 mensen gingen langs bij een duurzame woning. Ze hoorden het verhaal van de huiseigenaar, kregen een rondleiding en konden vragen stellen. Het hele jaar door kunnen geïnteresseerden zich via het online platform verder verdiepen en huiseigenaren benaderen met vragen.

Een kijkje achter de voordeur, dat is wat de Duurzame Huizen Route biedt. Met ruim 500 opengestelde woningen was het aanbod dit jaar weer heel divers. Veel interesse ging uit naar aardgasvrij wonen, energiezuinige monumentale panden maar ook gloednieuwe woningen waren in trek. Geïnteresseerden konden zodoende een voorbeeld bekijken die aansluit bij hun eigen situatie. Een enthousiaste bezoeker vertelt: “Op internet raak ik verdwaald in de wirwar van informatie. Het verhaal van de huiseigenaar werkte enorm verhelderend.”

Het hele jaar door

Tijdens het bezoek aan een duurzame woning ontstaan er vaak weer nieuwe vragen. Het vormt de aanleiding om verder op onderzoek uit te gaan. Via www.duurzamehuizenroute.nl kunnen bezoekers het hele jaar door 1.500 woonverhalen bekijken en vragen stellen aan de huiseigenaren. Zo zetten steeds meer mensen de stap naar duurzaam wonen. Heeft u zelf ervaring of tips over duurzaam bouwen of verbouwen? Meld uw woning aan en inspireer anderen!

Huiseigenaren bedankt
Als gemeente De Wolden willen wij alle betrokken huiseigenaren bedanken voor hun gastvrijheid en inzet! Door het delen van uw kennis en ervaringen zijn veel mensen verder op weg geholpen met hun stappenplan. Dankzij u maken we Nederland weer een stuk duurzamer!

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in De Wolden.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 13:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl