Tijdens de lockdown blijft het gemeentehuis open. Bestaande afspraken gaan door. Tijdens uw afspraak is een mondkapje verplicht. U kunt alleen langskomen op afspraak

Eikenprocessierups gespot

De eikenprocessierupsen zijn weer gespot. In veel eiken zijn weer nesten zichtbaar.

Aanpak

De gemeente verwijdert alleen nesten in de bebouwde kom bij druk bezochte plaatsen zoals scholen, sportaccommodaties, zwembaden, woonzorgcentra en winkelcentra. Bekijk op de speciale ‘eikenprocessierups-kaart’ in Google Maps drive.google.com/open; waar de gemeente nesten verwijdert. U hoeft geen bomen met nesten bij de gemeente te melden. De eiken met nesten worden voorzien van een rood-wit lint. Vanaf deze week gaan drie verschillende aannemers aan de slag om de aanwezige nesten te verwijderen. Wanneer de nesten zijn weggehaald, worden ook de rood-wit linten weer verwijderd.

Oppassen!

Op overige locaties worden geen nesten verwijderd. Hier worden ook geen linten aangebracht wanneer er nesten in een boom aanwezig zijn. Omdat in veel eiken nesten zitten, is het zaak om goed uit te kijken in de buurt van eiken!

Wat kunt u doen als u in aanraking bent gekomen met de rups?

Ga na aanraking van de rupsen niet krabben of wrijven. Was of spoel de huid of ogen goed met water. Was zo nodig ook de kleren, liefst op 60°C. Klachten verdwijnen in het algemeen binnen twee weken. Een crème met bijvoorbeeld menthol of aloë vera kan verlichting geven. Neem bij ernstige klachten contact op met uw huisarts. Op de site van de GGD staat heel veel informatie over de eikenprocessierups.

https://www.ggddrenthe.nl/publiek/mijn-gezondheid/eikenprocessierups/

https://www.oakie.info/

Veelgestelde vragen staan hier: https://ggdleefomgeving.nl/vervelende-beestjes/eikenprocessierupsen/veelgestelde-vragen/

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl