Tijdens de lockdown blijft het gemeentehuis open. Bestaande afspraken gaan door. Tijdens uw afspraak is een mondkapje verplicht. U kunt alleen langskomen op afspraak

Energievoorziening in De Wolden in 2040 – de keuze maakt u nu

In 2030 willen we 70% van de elektriciteit die we gebruiken duurzaam opwekken. Naast de ambitie om dan ook 100% groen gas in de Woldense gasleidingen te hebben voor de verwarming van gebouwen. In 2040 willen we 100% van onze elektriciteit duurzaam opwekken.

Overzicht waar grootschalige windenergie mogelijk is
Donkergroen op de kaart is waar grootschalige windenergie mogelijk is in onze gemeente.


Denk mee via de online enquête

Vanaf 18 januari vragen we inwoners mee te denken over de Toekomstvisie van onze gemeente. Hierin worden ook vragen gesteld over energievoorziening, over windmolens in onze gemeente en hoeveel zonneparken er moeten komen. Laat uw stem horen en denk mee via de online enquête! Wij willen en kunnen dit niet alleen doen. Samen maken we de toekomst.

Zonne- en windenergie; wettelijke mogelijkheden

Het opwekken van zonne-energie is in principe overal mogelijk. Dit is echter niet overal wenselijk. Met de Beleidsnotitie alternatieve energiebronnen hebben we hier al eens samen keuzes overgemaakt. Deze keuzes worden opnieuw tegen het licht gehouden op het moment dat we uw input hebben.

Als we samen een keuze voor windenergie maken, is er maar een aantal gebieden in de gemeente waar grote windmolens wettelijk gezien mogelijk zijn, rekening houdend met afstand tot bijvoorbeeld woningen en infrastructuur. In de afbeelding hiernaast zijn de lichtgroene gebieden de gebieden waar grootschalige windenergie eventueel mogelijk is. Deze afbeelding is puur informatief, de keuzes over wel of geen windenergie maken we samen.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl