Farmhouse Linde: tijdelijke opvang asielzoekers

Het college van B&W heeft het besluit genomen om vanaf 2 januari 2023 tijdelijk asielzoekers op te vangen aan de Burgemeester Jansstraat 47 in Linde. De vluchtelingen, gezinnen, vrouwen en kinderen, kunnen hier terecht tot 31 maart 2023. Met deze tijdelijke opvang ontlast de gemeente het aanmeldcentrum van het COA (Centrale Opvang Asielzoekers in Ter Apel). Om de situatie in Ter Apel te verlichten leveren de Drentse gemeenten ieder circa vijftig plekken voor de noodopvang.

De gemeente treft maatregelen om de opvang in goede banen te leiden. De bewoners ondertekenen bij binnenkomst dat ze de huisregels naleven. Daarnaast is dagelijks een locatiemanager aanwezig en is deze aanspreekpunt voor de buurt. Tenslotte zijn dag en nacht beveiligers in en rond het pand aanwezig. De kosten van de tijdelijke opvang, waaronder inrichting, beveiliging en medische verzorging worden geheel betaald door de Rijksoverheid (COA).

Opvang eindigt 31 maart

Tijdens een bijeenkomst op woensdag 23 november in Farmhouse Linde deed burgemeester Inge Nieuwenhuizen de toezegging dat de opvang geldt tot 31 maart en niet verlengd wordt. Zij onderstreepte nogmaals dat alleen gezinnen en vrouwen met kinderen opgevangen worden en geen alleenstaande mannen op deze locatie. Het college gaat zich op verzoek van de inwoners beraden over het aantal op te vangen vluchtelingen.

Inloopbijeenkomst 29 november

Dinsdagavond 29 november vindt er een inloopbijeenkomst voor de  buren plaats bij het Farmhouse in Linde. Zij hebben hier een uitnodiging voor gekregen. Naast de burgemeester zijn wethouder Gerrie Hempen, de projectmanager en de locatiemanager aanwezig. Heeft u vragen over deze inloop, neem dan contact op met de gemeente, 14 0528 of communicatie@dewolden.nl.

 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht