Fietspad Linderweg en fietsbrug over de N48 zijn open

Op woensdag 19 juli is het nieuwe fietspad en de nieuwe fietsbrug over de N48 tussen Linde en Zuidwolde geopend. Fietsers kunnen nu vanaf het bestaande fietspad tussen Linde en Dedemsvaart over de N48 doorfietsen naar Zuidwolde.

Opening fietspad

Bron: Van Spijker Infrabouw B.V.

Opening fietspad
Wethouder Turksma op de fiets

Woensdagmiddag deed wethouder Mark Turksma van De Wolden samen met Alfred Spijker van Van Spijker Infrabouw en enkele kinderen van basisschool Het Groene Hart uit Zuidwolde letterlijk de eerste aftrap. Vanaf hotel Ter Linde in Zuidwolde fietsten ze over het nieuwe fietspad en de fietsbrug naar Linde. Daar werden ze met een hapje en een drankje opgewacht door Plaatselijk belang Linde, Dorpsbelangen Zuidwolde, enkele aanwonenden en andere betrokkenen. 

Het nieuwe fietspad is een lang gekoesterde wens vanuit beide dorpen, zo benadrukte Martijn Mulder van Plaatselijk Belang Linde bij de opening. Wethouder Turksma is ook blij dat het pad er ligt. “Wat mooi dat deze achtstegroepers uit Zuidwolde vandaag hebben meegefietst. Het fietspad is er natuurlijk voor iedereen. Voor de inwoners uit Linde, Zuidwolde en omringende dorpen, voor toeristen, maar we zijn vooral blij dat deze jeugd nu veilig naar de middelbare school in Dedemsvaart kan fietsen.”

De totstandkoming van het fietspad en de fietsbrug is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, Provincie Drenthe, Het Drentse Landschap, Gemeente De Wolden, Plaatselijk Belang Linde en Dorpsbelangen Zuidwolde. 
 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 13:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht