Fit en gezond in Ruinen

Heeft u zich al aangemeld voor de gratis fitheidstest? Iedere 70+er uit Ruinen en omgeving heeft in de eerste week van 2020 een uitnodiging voor een Fitheidstest op maandag 27 januari in dorpshuis ’t Neie Punt in Ruinen ontvangen.

Fitheidstest

De fitheidstest is bedoeld voor inwoners uit Ruinen en omgeving die graag meer zouden willen bewegen dan zij nu doen. De fitheidstest duurt ongeveer één uur en is speciaal voor 70-plussers ontwikkeld en meet onder meer uithoudingsvermogen, lenigheid, handvaardigheid, knijpkracht, reactiesnelheid en bloeddruk, bloedsuiker. De fitheidstest wordt georganiseerd door de sportfunctionaris van gemeente De Wolden i.s.m. Huisartsenpraktijk Ruinen, Icare, Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe, Stichting Welzijn de Wolden, dorpshuis ’t Neie Punt en Prima Life. Deze specialisten zijn op 27 januari ook aanwezig en kunnen waar nodig advies geven.

 

Bewegingsactiviteiten

Er zijn na deze fitheidstest voldoende mogelijkheden om te blijven bewegen. Er is ter plekke informatie over het sport- en beweegaanbod in de buurt. Ook kunt u zich inschrijven voor het 10-wekelijkse vervolgaanbod. Waarin u kennis gaat maken met 10 verschillende sport- en beweegmogelijkheden.

 

Meer informatie

Bent u nieuwsgierig naar uw fitheid? Kunt u advies gebruiken om dit te behouden of te verbeteren? Retourneer dan de per post te ontvangen antwoordbrief voor 17 januari.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Gerdo van Dalen, sportfunctionaris, via telefoonnummer 14 0528.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in De Wolden.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 13:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl