Gerrie Hempen nieuwe voorzitter Recreatieschap Drenthe

Op 4 juli heeft het Algemeen Bestuur van het Recreatieschap Drenthe mevrouw Gerrie Hempen benoemd tot voorzitter. Het Algemeen Bestuur van het Recreatieschap Drenthe heeft er vertrouwen in dat zij met haar kennis en ervaring een sterke bijdrage levert aan de koers van het samenwerkingsverband. Met deze benoeming neemt ze officieel het stokje over van Bas Luinge, voormalig wethouder van de gemeente Aa en Hunze.

Gerrie Hempen met de voorzittershamer

Gerrie Hempen is sinds 2018 wethouder van gemeente De Wolden en heeft o.a. recreatie en toerisme in portefeuille. Zij was de afgelopen jaren al lid van het Algemeen Bestuur en van het Dagelijks Bestuur, maar zal vanaf heden de functie van voorzitter vervullen.

Gerrie Hempen: “Recreatie en toerisme is belangrijk voor toeristen én inwoners. Het zorgt voor economisch spin-off (waar ook de lokale winkels profijt van hebben) én het vergroot de trots van de samenleving op de eigen leefomgeving. Via het Recreatieschap werken we aan het versterken van de sector en bevorderen we kennisdeling. Ik vind het een uitdaging om, als voorzitter, samen met alle betrokken gemeenten hier sturing aan te geven.”

Recreatieschap Drenthe

Het Recreatieschap Drenthe stimuleert de recreatief-toeristische sector met projecten en beleid, zowel in Drenthe als in de Friese gemeente Ooststellingwerf. Daarnaast zijn zij onder meer eigenaar van het fietsknooppuntennetwerk en het wandelknooppuntennetwerk.

= Bericht van Recreatieschap Drenthe =

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht