Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Gratis opleiding en bijscholing voor werknemers en werkzoekenden

De Wolden doet mee aan het initiatief om werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle zich te laten (bij-) scholen.

Wethouder Gerrie Hempen: “Dit is een hele mooie kans voor onze inwoners en ondernemers. Investeren in jezelf is investeren in je eigen toekomst. Pak die kans!” De afgelopen maanden is onder andere door corona een verschuiving op deze markt ontstaan. Door dit ontwikkelfonds kan iedereen makkelijker de regie op haar of zijn eigen loopbaan pakken. Door de veranderende arbeidsmarkt is het cruciaal om wendbaar en beschikbaar te zijn.

Voor corona was de scholingsmogelijkheid voor medewerkers vanuit deze campagne al beschikbaar via (potentiele) werkgevers. Nieuw is dat individuele inwoners /medewerkers zich rechtstreeks kunnen aanmelden. Ook is de regeling voor werkgevers gunstiger gemaakt. Zo kunnen zij voor een onbeperkt aantal medewerkers een aanvraag indienen, is de scholingstermijn verlengd en is het opleidingsniveau niet meer begrensd. De aanvragen gaan zowel voor inwoners als werkgevers via het zogeheten Ontwikkelfonds Regio Zwolle.

Eerste aanvraag De Wolden binnen

Gerrie Hempen: “het eerste bedrijf in De Wolden heeft een aanvraag ingediend. Bij dit bedrijf vinden ze het belangrijk hun personeel continue bij te scholen. Als de aanvraag wordt gehonoreerd krijgt het bedrijf een financiële ondersteuning en de werknemers een mooie kans om zich verder te ontwikkelen.” Wil je meer informatie of jouw bedrijf ook in aanmerking kan komen neem dan contact op met adviseur Rik van der Wal, via 14 05 28 of rik.vander.wal@dewoldenhoogeveen.nl.

Opleidingen

Wie belangstelling heeft voor om- her- of bijscholing heeft mogelijkheden voor cursussen, trainingen en opleidingen die aansluiten bij de behoeften van de huidige arbeidsmarkt en werkgevers. Te denken aan een cursus digitale vaardigheden of een omscholing tot leraar, verzorgende, logistiek medewerker of ICT-medewerker.

Aanvragen en voorwaarden

De kosten van (bij-)scholing worden betaald uit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Aan de financiering van cursussen, trainingen en opleidingen door het Ontwikkelfonds Regio Zwolle zijn voorwaarden verbonden: de aanvrager woont in De Wolden en heeft voorafgaand een gesprek met een loopbaancoach van Leren en Werken. De opleiding wordt aangeboden door een erkende opleider en de aanvraag bedraagt maximaal € 5.000,- en wordt voor de start van de scholing ingediend, zie ook  www.upgradejezelfregiozwolle.nl.

Wie vragen heeft, kan terecht bij bij Moniek Bom, m.bom@zwolle.nl 06-10462095 en Nickie de Vries n.de.vries@zwolle.nl 06-11225259 van Upgrade Jezelf (Human Capital Agenda).

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl