Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Groen gas niet standaard voor iedereen beschikbaar

De Wolden streeft ernaar in 2030 alle woningen op duurzame energie te hebben. Groen gas is daarbij een belangrijke bron.

Om iedereen mee te laten doen in deze energietransitie, ook nieuwbouw, heeft het college van De Wolden op 9 januari besloten aansluiting op het gasnetwerk voor iedere woning in de gemeente mogelijk te maken. Hiervoor heeft het college alle adressen in de gemeente laten inschrijven in het landelijke Gasregister. Tegen deze route is bezwaar ingediend door Milieudefensie. De onafhankelijke commissie voor bezwaar en beroep heeft de juridische grondslag van het Wolder besluit beoordeeld. Kort samengevat stelt de commissie dat de Gaswet alleen inschrijvingen per concrete locatie toestaat. De Wolden zet, vanuit die optiek, te grote stappen met het aanwijzen van alle adressen in de gemeente. Het advies van de commissie aan het college van De Wolden is het besluit te herroepen. Eind juni besluit het college hierover.
 

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl