Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Huis-aan-huis inzameling textiel

Op dinsdag 2 juni wordt in De Wolden textiel huis-aan-huis ingezameld door Sympany.

Logo textiel inzameling
Logo textiel inzameling

Behalve in Ansen, Veeningen en de Wijk. In Ansen en Veeningen wordt het textiel ingezameld door de verenigingen voor dorpsbelangen. Zij ontvangen daarvoor een vergoeding. Voor de Wijk is er een misverstand ontstaan, waardoor er in dit dorp geen zakken worden bezorgd; dus geen textiel wordt ingezameld.

Een week voor de inzameling ontvangt u een zak/sticker in uw brievenbus waarmee u het textiel aan kunt bieden. Hierop vindt u praktische informatie over de inzameling terug zoals wat welkom is, hoe u het textiel kunt aanbieden en waar u terecht kunt met vragen.

Geen zak of sticker ontvangen? Dan kunt u uw textiel ook aanbieden in een vuilniszak (liefst een doorzichtige zak) waarop u duidelijk aangeeft dat het om textiel gaat. Wilt u meerdere zakken textiel aanbieden? Dat kan, laat dan duidelijk zien met een tekst of papier dat het om textiel gaat. Ook is het belangrijk dat u de zakken gesloten aanbied, zodat het textiel niet nat kan worden. Ook bij slecht weer gaat de inzameling door.

Zet het textiel voor 09.00 uur op een goed zichtbare plaats aan de openbare weg, zodat de inzameling in uw straat niet wordt gemist. Als uw zak onverhoopt niet is opgehaald, kunt u het telefoonnummer bellen dat op de zak/sticker staat. Na kantoortijden kunt u een bandje inspreken. Er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen om het op te lossen. De inzameling wordt gedaan tussen 09.00 en 17.00 uur.

Voor vragen kunt u terecht bij Louise Kirby, telefoonnummer 030-6568716 of e-mail: l.kirby@sympany.nl.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl