Tijdens de lockdown blijft het gemeentehuis open. Bestaande afspraken gaan door. Tijdens uw afspraak is een mondkapje verplicht. U kunt alleen langskomen op afspraak

In de problemen door de kinderopvangtoeslagaffaire? Meld u bij de gemeente!

Woont u in de gemeente De Wolden en bent u in de problemen gekomen door de kinderopvangtoeslagaffaire van de Belastingdienst?

Heeft u behoefte aan hulp? Neem dan contact op met de gemeente, telefoon 14 0528 of mail BelastingdienstToeslagenaffaire@dewoldenhoogeveen.nl

Wij zorgen dat u op de juiste plek terechtkomt voor de hulp die u nodig heeft. Denk dan aan bijvoorbeeld hulp rond huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van uw kinderen.

Wat is de kinderopvangtoeslagaffaire?

De Belastingdienst heeft fouten gemaakt bij het toekennen van kinderopvangtoeslag. Ouders moesten soms onterecht grote bedragen terugbetalen waardoor ze in grote problemen raakten. Er komen nu vergoedingen van de Belastingdienst, maar dat is niet altijd voldoende. Als gemeente kijken we hoe we het beste kunnen helpen.

Bent u gedupeerde?

Is uw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019 en weet u niet waarom? Neem dan contact op met het Serviceteam gedupeerden kinderopvangtoeslag via de website van de Belastingdienst of bel 0800-2358358 (gratis). Zij kunnen nagaan of u een gedupeerde bent. Wilt u daarnaast extra hulp? Neem dan contact op met de gemeente.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl