Informatie- en inspraakbijeenkomst op 3 maart over het evenementenbeleid

Evenementenbeleid: balans tussen levendigheid en leefbaarheid. De gemeente actualiseert de regels voor evenementen om beter te kunnen sturen en handhaven bij evenementen. Evenementen zorgen voor levendigheid, ze maken een gemeente aantrekkelijk, maar veroorzaken soms ook overlast.

Foto van het evenemententeam

De Wolden

Tot nu toe had de gemeente onvoldoende kaders en voorwaarden om te kunnen sturen en handhaven, denk aan een maximum voor geluid, het aantal evenementen, begin en eindtijden en eisen t.a.v. veiligheid. Bij het nieuwe evenementenbeleid is gezocht naar een balans tussen levendigheid en leefbaarheid. De nieuwe regels bieden meer duidelijkheid voor organisatoren én omwonenden.

Informatie- en inspraakbijeenkomst 3 maart

Op dinsdagavond 3 maart organiseren we een informatie- en inspraakbijeenkomst. Daar vertellen wij u, als inwoner van gemeente De Wolden en/of als evenementenorganisator, graag alles over het nieuwe beleid. Er is ook volop gelegenheid om hierop uw mening en visie te geven. U kunt de volledige tekst ‘voorstellen evenementenverordening en beleidsregels’ digitaal aanvragen via a.de.jong@dewoldenhoogeveen.nl.

Graag tot dinsdag 3 maart, in de raadzaal van het gemeentehuis in Zuidwolde, Raadhuisstraat 2. Aanvang 19.30 uur.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in De Wolden.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 13:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl