Interactieve nieuwsjaarontmoeting

Gisteravond hebben we een zeer gezellige en goed bezochte nieuwjaarsontmoeting gehad in het gemeentehuis. Bedankt aan iedereen die gekomen is. Het is goed om te zien dat we elkaar opzoeken, dat we zo’n actieve en betrokken gemeenschap hebben.

Politiekids
Politiekids
Politiekids
Uitreiking certificaat dementie
Winnaar Raspaard 2019
Internationaal Eetcafé
Nieuwjaarsontmoeting

We kregen bezoek van de politiekids. Sinds juni 2019 telt onze gemeente 12 gediplomeerde politiekids. De kinderen kwamen vertellen wat dit inhoud. Halverwege de avond kregen we uit handen van Frans van Dorst, voorzitter Alzheimer Nederland afdeling Drenthe, het certificaat van dementievriendelijke gemeente.

Raspaard

De winnaar dit jaar is: Internationaal eetcafé Ruinen. Gefeliciteerd!

Dit initiatief bestaat nu een kleine 2 jaar. In het Neie Punt in Ruinen wordt 1x per maand gekookt door 4 Syrische dames. Zij maken ieder een gerecht, waar zij ook zelf de boodschappen voor doen. Inwoners uit Ruinen en omstreken komen af op dit maandelijks exotisch eetfestijn. Volgens de deelnemers is het altijd verrassend en heel lekker. Alma van Laarhoven coördineert dit allemaal. Het mooie van dit initiatief is dat de Syrische vrouwen zo een eigen plek hebben gecreëerd in het dorp.

De complete speech van burgemeester Roger de Groot staat hier (pdf - 0,1 MB) .

 

 

 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in De Wolden.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 13:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl