Maak uw huis toekomstbestendig met de Verzilverlening

Als inwoner van De Wolden krijgt u op dewolden.langzultuwonen.nl volop praktische tips en adviezen om eens door een andere bril naar uw huidige woning te kijken.

Is uw woning geschikt voor uw toekomst?

Gemeente De Wolden vindt het belangrijk dat uw woning klaar is voor uw toekomst; een toekomst, waarin uw woning veilig en comfortabel is, maar ook duurzaam en energiezuinig. Met het levensloopbestendig maken van uw woning beperkt u het risico op vallen in huis én ervaart u direct meer gemak.

Verzilverlening: voor wie?

De Verzilverlening is bedoeld voor al wat oudere mensen met een overwaarde in de eigen woning. De aanvrager (of jongste van de twee aanvragers) moet op het moment van de aanvraag minstens 57 jaar zijn om in aanmerking te komen (pensioenleeftijd minus 10 jaar).

U betaalt tijdens de looptijd van de lening geen rente en lost niets af

De lening lost u pas af na verkoop van uw woning of bij overlijden van de laatst overgebleven partner. Er is een (theoretische) looptijd van maximaal 75 jaar. Deze gunstige voorwaarde betekent dat u met een Verzilverlening uw woning naar wens kunt aanpassen, zonder dat uw besteedbare inkomen omlaag gaat. De hoogte van het inkomen speelt, in tegenstelling tot bij een gewone hypotheek, geen rol.

De Verzilverlening is bedoeld voor:

  • het opknappen of verbeteren van uw woning
  • het levensbestendig (seniorvriendelijk) maken van uw woning
  • energiebesparende voorzieningen, zoals spouwisolatie of dubbele beglazing

Een Verzilverlening is dus niet bedoeld voor een aanvulling op uw pensioeninkomen, een schenking, een mooie vakantie of een auto.

Begin op tijd met nadenken

U mag maar één keer gebruik maken van de Verzilverlening. Het is daarom belangrijk om alle gewenste of noodzakelijke aanpassingen aan de woning in één keer te realiseren. Laat u vooraf goed informeren.

Kosten

Hoogte en rente van uw lening worden bepaald door Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Rente betaalt u pas bij het aflossen van de lening. Bij het afsluiten betaalt u € 475,- afsluitkosten, notariskosten en eventueel de kosten van een financieel adviseur. Al deze kosten mag u meefinancieren in de Verzilverlening.

Naast de Verzilverlening biedt gemeente De Wolden nog andere mogelijkheden om uw huis (duurzaam) levensloopbestendig te maken. Kijk op dewolden.langzultuwonen.nl voor een overzicht van alle financieringsmogelijkheden en andere tips.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in De Wolden.

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl