Nationale Klimaatweek 2022

De week van 31 oktober tot en met 6 november 2022 is uitgeroepen tot Nationale Klimaatweek. Zo willen we nóg meer inwoners en organisaties inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat.

Veel Nederlanders zijn al goed bezig en besparen energie. Dit is het moment om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer te besparen. Veel overheden, bedrijven en huishoudens helpen al mee en leven steeds duurzamer. Dat is goed voor ons allemaal, een groener Nederland én onze portemonnee. Maar er mag nog meer gebeuren voor nu en later. Om nóg meer inwoners en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat, is de week van 31 oktober t/m 6 november 2022 de Nationale Klimaatweek. Kijk op nkw2022.nl voor meer informatie.

Zelf aan de slag met verduurzamen van uw woning? 

Uw woning energiezuinig of energieneutraal maken. Welke stappen kunt u dan zetten? Wat is er allemaal mogelijk en zijn er subsidies voor? Bij het Drents Energieloket kunt u terecht met vragen over het energiezuinig maken van uw woning. Het Drents Energieloket is er voor informatie en kosteloos en onafhankelijk advies. Lees meer op de website: Drentsenergieloket.nl.

Drentse Energie Driedaagse 2022

Drenthe bruist van de energie. En dié energie bundelen we tijdens de Drentse Energie Driedaagse op 3, 4 en 5 november 2022. Doe jij mee? Meld je op tijd aan via de website. Drie dagen vol interessante activiteiten op het gebied van energie. De driedaagse valt in de Nationale Klimaatweek. Doe jij mee met de Drentse Klimaatdag, kom je langs tijdens 'Gewoon Zo! Drenthe - Energie voor elke beurs' of zien we je tijdens het Energie-voor-Drenthe Festival? Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de website Energievoordrenthe.nl.

Deel uw mening over de gevolgen van klimaatverandering

We zijn benieuwd hoe u als inwoner van gemeente De Wolden de gevolgen van klimaatverandering in eigen leefomgeving ervaart. Denk daarbij aan:

  • Wat u zelf merkt van de gevolgen van de extreme weersveranderingen in uw omgeving
  • Of u dat erg vindt en of u vindt dat er wat aan gedaan moet worden 
  • Wat u vindt dat eraan gedaan moet worden door uzelf en door de gemeente

Wilt u uw mening hierover delen? Vul dan onze enquête in!
Uw antwoorden gebruiken we om plannen te maken die beter aansluiten bij úw wensen en behoeften. Het invullen van de vragen duurt vijf tot tien minuten en is anoniem. Alvast bedankt!

En dan nog even dit

Deze week posten we elke dag een bericht over duurzaamheid op social media. Bijvoorbeeld over bespaartips en advies. Houd onze social media in de gaten!

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 16:00 uur Vanavond van 18:00 tot 20:00 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht