Update Huus voor Sport & Cultuur

Hierbij een update over het Huus voor Sport en Cultuur.

Overdracht HSC

20 oktober verandert het HSC officieel van eigenaar. Stichting Huus voor Sport en Cultuur wordt de eigenaar van het HSC. Dit voorstel heeft de gemeenteraad 28 september 2023 unaniem aangenomen. Stichting Huus voor Sport en Cultuur is speciaal opgericht voor het beheer en eigenaarschap van het gebouw.

Start buitenwerkzaamheden

16 oktober is de buitenruimte aan de beurt. Dan starten de werkzaamheden om ook de buitenruimte rondom het Huus klaar te krijgen. Zo komt het HSC af voor de uiteindelijke oplevering in de zomer van 2024. Voor omwonenden organiseren de projectleiders een inloopavond in oktober. Deze omwonenden ontvangen hiervoor nog een uitnodiging met nadere informatie.

Beperkte ingebruikname

Vanaf maandag 30 oktober wordt het Huus na de noordelijke herfstvakantie stap voor stap in gebruik genomen. Het Huus opent haar deuren voor de sportverenigingen die eerder gebruikmaakten van de blaashal. Maar let op, beperkt. Dat betekent dat er een maximum op het aantal sporters is, en dat toeschouwers helaas nog niet welkom zijn. De sanitaire voorzieningen zijn op dat moment nog steeds beperkt. Daar wordt najaar 2023 aan gewerkt, met het oog op de volledige opening in van het pand januari 2024.

Website HSC

Goed beheer begint met een goede voorbereiding. Daarom heeft de stichting al een splinternieuwe website voor het Huus online. Op www.hsc-zuidwolde.nl is alle informatie te vinden die gebruikers en geïnteresseerden nodig kunnen hebben. Lijkt het jou leuk om ook een bijdrage te leveren aan het succes van het Huus voor Sport en Cultuur? Meld je dan aan via deze website of stuur een mail naar info@hsc-zuidwolde.nl.

Naamwedstrijd

Omdat het Huus voor ons allemaal is bedoeld, heeft de stichting bedacht om een naamwedstrijd te starten. Iedereen uit gemeente De Wolden kan via de website een goede naam inzenden. De winnaar mag het pand met de nieuwe naam officieel openen! Kijk op www.hsc-zuidwolde.nl om ook mee te doen. Op dit moment zijn er al meer dan 50 inzendingen ontvangen.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 13:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht