U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak.

Ondertekening sportakkoord in Koekange

Maandag 20 september is het eerste deelakkoord van het Sportakkoord De Wolden ondertekend in Koekange. Het Woldense sportakkoord is een akkoord tussen alle partners en partijen van de Woldense Sportgemeenschap.

 

Het akkoord beschrijft de uitdagingen en ambities waar alle partijen zich voor inzetten. Met als doel om onze gemeente en de inwoners gezond te houden, zowel lichamelijk als geestelijk.

Het belang van sport

Sport en bewegen brengt veel plezier met zich mee, is leuk om te doen en kan daarnaast ook bijdragen aan tal van uitdagingen in de samenleving. Denk hierbij aan gezelligheid, ontspanning, saamhorigheid, gezondheid, een gezonde ontwikkeling, ergens bij horen en het tegengaan van eenzaamheid. Tegelijkertijd hebben verschillende sportaanbieders in onze gemeente het moeilijk. Uitdagingen zijn er zoals het vinden van voldoende vrijwilligers, maar ook op technisch en financieel vlak liggen er uitdagingen.

Sport voor iedereen

Daarom hebben we in De Wolden de uitdaging opgepakt voor een lokaal sportakkoord, met vijf deelakkoorden. In gesprek met organisaties en verenigingen, ondernemers, gemeente, vrijwilligers, professionals en inwoners, zijn de lokale ambities uit Koekange beschreven in dit deelakkoord van het Woldens Sportakkoord. Omdat we geloven in de kracht van samen werken aan sport en bewegen in onze dorpen.

De ambities van Koekange zijn o.a. dat we de jeugd vroeg kennis laten maken met sport in het dorp, dat iedereen moet kunnen sporten, dat de sportverenigingen vitaal en toekomstbestendig zijn en dat er een gezonde en positieve omgeving is om in te sporten en bewegen.

Wethouder Egbert van Dijk ondertekende het sportakkoord namens de gemeente; “Bijzonder aan het Woldense sportakkoord is dat het volledig afkomstig is vanuit de samenleving. Onze vijf grootste kernen hebben hun eigen uitdagingen en ambities geïnventariseerd en beschreven. Daaruit is het Woldense Sportakkoord gedestilleerd. Deze aanpak is uniek en wij zijn er bijzonder trots op.”

De gemeente ondersteunt het Sportakkoord door de inzet van de sportfunctionaris in het dorp en zet de komende jaren financiële middelen in om de ambities te realiseren.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl