Pastorie Zuidwolde: tijdelijke opvang vier gezinnen asielzoekers

Gemeente De Wolden brengt tijdelijk vier gezinnen onder in de pastorie van de Hervormde Gemeente aan de Hoofdstraat 82 in Zuidwolde. Het gaat om gezinnen van asielzoekers, in totaal maximaal 16 personen. De gezinnen komen over uit Hoogeveen waar de tijdelijke noodopvang per 1 februari sluit. De noodopvang in de pastorie loopt van half januari tot en met 30 april 2023.

Om de druk van de instroom te verlichten kwamen de Drentse gemeenten eerder dit jaar overeen gezamenlijk voor 450 plekken te zorgen in de crisisnoodopvang. Gemeente De Wolden neemt hiervan maximaal 50 plaatsen voor haar rekening. Tezamen met de tijdelijke opvang van gezinnen in Linde zorgt de pastorie er nu voor dat De Wolden op minimaal 31 plekken komt.

Het voornemen de vier gezinnen tijdelijk te huisvesten is besproken met vertegenwoordigers van Dorpsbelangen Zuidwolde en de voorzitter van de Ondernemersvereniging Zuidwolde. Het college van De Wolden maakt het besluit op 10 januari definitief.

Eigenaar van de pastorie, Hervormde Gemeente Zuidwolde, toont zich verheugd over de tijdelijke opvang. Scriba Hans Huiskes “Met onze christelijke waarden als uitgangspunt dragen wij er graag aan bij de nood te verlichten voor mensen die in deze tijden zo in de verdrukking zitten.”

De gemeente treft maatregelen om de veiligheid rond de pastorie te waarborgen. In de eerste plaats heeft de organisatie vertrouwen in de vier al bekende gezinnen uit Hoogeveen. Daarnaast kent de opvang duidelijke huisregels waarvoor de bewoners altijd tekenen bij aankomst. Bovendien regelt de gemeente permanente beveiliging in en rond het pand. Tot slot heeft de locatie een aanspreekpunt voor de buurt, in de vorm van de locatiemanager die het pand beheert.

De kosten van de tijdelijke opvang, waaronder inrichting, beveiliging en medische verzorging worden geheel gedragen door het Rijk.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht