Per 1 juli wordt de nachtopvang van De Wolden door een andere gemeente overgenomen

Per 1 juli neemt een andere gemeente de nachtopvang voor asielzoekers in De Wolden over. Omdat deze gemeente voorbereidingstijd nodig heeft, blijven de tenten drie weken langer dan voorzien aan de Leeuwenveenseweg staan.

Dat is door het college van burgemeester en wethouders besloten. Zo helpen we Ter Apel en hoeft niemand daarbuiten op het gras te slapen. Dit is in goed overleg met de eigenaar van de grond afgesproken. Vanaf 1 juli worden de tenten in De Wolden afgebroken en wordt het land weer in originele staat teruggebracht.

 Aan de Leeuwenveenseweg staan sinds 9 april drie tenten voor de nachtopvang van asielzoekers waarvoor ‘s nachts geen plek is in het aanmeldcentrum in Ter Apel. Met het COA is afgesproken dat gemeenten om de beurt zorgen voor een locatie voor de noodtenten. Zo’n 200 mensen kwamen ’s avonds per bus naar Zuidwolde. Hier kregen ze een bed, een maaltijd en konden ze douchen. ’s Ochtends gingen ze weer per bus naar Ter Apel. Totaal overnachtten zo’n 14.000 mensen in De Wolden. 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht