Politiekids Zuidwolde

Donderdag 6 februari start er een nieuwe groep Politiekids in de Wolden. Dit maal in Zuidwolde met kinderen uit groep 7 van CBS de Heidevlinder. Donderdagavond zijn de kinderen in het gemeentehuis door burgemeester Roger de Groot beëdigd. Vorig jaar hebben twaalf leerlingen uit groep 7 van OBS ’t Oelebröd in Ruinen de training gevolgd. Zij zijn al bij verschillende activiteiten in en om Ruinen in actie gekomen.

Bij Politiekids maken kinderen kennis met het werk van de politie. Gedurende vier maanden worden ze opgeleid tot Politiekid. Tijdens deze opleiding leren ze de vaardigheden van agenten. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan conditieverbetering, mentale en fysieke weerbaarheid, samenwerken in een team en positieve groepsvorming. Na het doorlopen van het trainingsprogramma doen ze aan het eind van de opleiding een examen. Als ze hiervoor slagen, ontvangen de kinderen hun Politiekidsdiploma.

Politiekids is een landelijk project en heeft zich op andere plekken al bewezen. Het project brengt de kinderen op een positieve manier in aanraking met de politie en geeft ze een kijkje in de keuken van het veelzijdige werk van de politie. Voor de kinderen is het ook waardevol omdat ze - zoals het een echte agent betaamt - gaan werken aan een goede conditie en een gezonde leefstijl. Door de Politiekids leren ze nog beter samenwerken in een team.

Politiekids is een samenwerking tussen de politie, gemeente De Wolden en Welzijn De Wolden.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in De Wolden.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 13:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl