Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Onze dienstverlening gaat door in aangepaste vorm.

Politieonderzoek Ruinerwold - statement van burgemeester Roger de Groot

De politie Noord-Nederland heeft vanavond bekend gemaakt een tweede verdachte te hebben aangehouden in het onderzoek Ruinerwold.

Burgemeester Roger de Groot: "Wat een bijzondere situatie is dit. Hoe heeft dit nu híer kunnen gebeuren, in zo’n betrokken gemeenschap als Ruinerwold. Dat gevoel leeft heel sterk bij mij en bij de inwoners van Ruinerwold.

Er zijn zoveel vragen over deze bijzondere situatie dat het wereldnieuws is geworden.​ U kunt zich voorstellen wat dit met het dorp doet. Daarom hebben we dinsdagavond met een groot aantal buurtbewoners gedeeld wat de situatie met ons doet. Dat was erg fijn.

We hebben allemaal veel vragen. Politie en het OM doen onderzoek om deze vragen te kunnen beantwoorden en een duidelijk beeld te krijgen van de situatie. Dat is in goede samenwerking met de gemeente. Ieder heeft daarin zijn eigen rol. De aandacht van de gemeente gaat nu vooral uit naar de zorg voor de inwoners van Ruinerwold.

Daarnaast willen wij en de inwoners van Ruinerwold en omgeving graag weten of het goed gaat met het gezin. Het gezin wordt op een plek opgevangen waar er goed voor hen wordt gezorgd. Dat stelt ons gerust.

Contact met de gemeente

U bent op afspraak welkom in het gemeentehuis in De Wolden.

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl