U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak

Presentatie opvallend verkeersbord basisscholen De Wolden

Veiligheid voorop in gemeente De Wolden! Verkeersveiligheid is een belangrijk speerpunt in onze gemeente. Om ervoor te zorgen dat het voor kinderen nóg veiliger wordt rondom onze basisscholen, heeft groep 8 van OBS de Bosrand uit Kerkenveld een plan bedacht: Een ontwerpwedstrijd voor een opvallend verkeersbord. En het resultaat, dat mag er wezen!

Hoe is dit idee ontstaan? In 2019 hebben de leerlingen van groep 8 van OBS de Bosrand een voorstel bij de Kindergemeenteraad ingediend, voor het vergroten van de verkeersveiligheid rondom basisscholen. Aanleiding was dat automobilisten nog regelmatig te hard rijden rondom basisscholen, dat kinderen niet goed uitkijken op het zebrapad en dat verkeersborden niet altijd goed opvallen. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. ‘Wij willen samen met alle groepen 8 van de Wolden een opvallend en gekleurd verkeersbord ontwerpen, waardoor alle weggebruikers zich realiseren dat er zich kinderen op en over straat bevinden. Hierdoor wordt het veiliger bij de scholen in De Wolden.’ Dit voorstel heeft het destijds helaas niet gehaald, ondanks een zeer positief betoog van wethouder Jan van ’t Zand.  Maar na goed overleg met de leerlingen van de basisschool en medewerkers van de gemeente, is besloten om het plan tóch uit te voeren. En dus was er werk aan de winkel voor groep 8 van OBS de Bosrand!

Wat is er allemaal gedaan in de tussentijd? Er is door groep 8 een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor een opvallend verkeersbord, voor alle leerlingen uit de groepen 8 in De Wolden. Bijna alle basisscholen hebben deelgenomen aan de wedstrijd. De drie mooiste tekeningen zijn opgestuurd naar OBS de Bosrand en gejureerd door een 5-koppige jury. De jury bestond uit 2 leerlingen, raadslid Karin Brouwer van het CDA, directrice Karin Hartman van OBS de Bosrand en een moeder uit groep 8 Karin Goos. Twee verkeersborden zijn als winnaars uit de bus gekomen. Dat zijn Clint van OBS de Rozebottel en Tess van CBS Johan Frisoschool, beide in Koekange. Een mooie (teken) prestatie!

De tekeningen zijn door Yvonne Rieff, een ouder van de Bosrand, samengevoegd tot één bord. Om de borden daadwerkelijk te kunnen maken, heeft OBS de Bosrand veel hulp gekregen van sponsoren. Zo heeft de HR-groep het bord gemaakt, waarvan alleen de opdruk is betaald door de school. Zij hebben 29 borden geschonken aan de basisscholen. Op 11 juni gaat wethouder Hilda Mulder het eerste opvallende verkeersbord onthullen bij OBS de Bosrand in Kerkenveld! De firma Buning uit Zuidwolde heeft het bord de dag ervoor geplaatst. Alle overige borden zijn op de dag van de onthulling van het eerste bord bij de basisscholen in De Wolden geplaatst. Een mooi moment voor groep 8 van OBS de Bosrand en alle leerlingen uit de groepen 8 die hebben deelgenomen aan de wedstrijd.

Kortom, de leerlingen hebben zich samen hard gemaakt voor een verkeersveilige situatie rondom de scholen in De Wolden.  Een mooie prestatie!

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 13:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl