U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak

Recreatie Excellentie Programma (REX) vanaf 1 juli 2020 van start

Vitale Vakantieparken Drenthe start vanaf 1 juli 2020 met het Recreatie Excellentie Programma (REX). Een programma voor ambitieuze ondernemers met de potentie om met hun vakantiepark tot de (inter)nationale top te gaan behoren.

Met het REX-programma willen we de kopgroep excellente vakantieparken vergroten. Hiervoor is het nodig dat ambitieuze ondernemers zich verder ontwikkelen zodat ze een (inter)nationale toponderneming creëren binnen hun eigen segment. Ook nieuwe ondernemers en investeerders kunnen uiteraard deelnemen aan het REX-programma. Kandidaten kunnen rekenen op een flinke financiële ondersteuning voor kwalitatieve, innovatie en duurzame ontwikkelingen op hun park. De totale subsidie die een ondernemer kan ontvangen voor een vakantiepark bedraagt maximaal €100.000 euro. Voorwaarde is wel een gedegen parkprojectplan én een eigen bijdrage van 2/3 van de totale investering.

Stevige impuls voor de sector

De coronacrisis heeft een enorme impact op de recreatiesector. De ontwikkeling van het REX-programma is al vóór de crisis gestart en blijkt nu – meer dan ooit – een waardevolle aanvulling te zijn op de maatregelen die zowel landelijk als regionaal genomen zijn. Het REX-programma helpt ambitieuze ondernemers in Drenthe bij het concretiseren van hun ambities in een mooi parkprojectplan en biedt ze vervolgens ook de nodige financiële steun voor de realisatie hiervan. 

Andere coronamaatregelen

Naast het REX-programma zijn er verschillende acties en maatregelen ontwikkeld om recreatieondernemers uit verschillende segmenten te ondersteunen. Via het loket Ik ben Drents Ondernemer wordt de mogelijkheid geboden om via het RET (Recreatie Expert Team) advies te krijgen over bijvoorbeeld de bedrijfsvoering, de financiering of over het ontwikkelen van een (corona)toekomstvisie, de Provincie heeft het snelloket geopend en alle Drentse gemeenten hebben maatregelen genomen om ondernemers tegemoet te komen. Daarnaast wordt er door alle betrokken partijen hard gewerkt aan een herstelplan voor de sector. 

Aanmelden REX-programma

Ondernemers kunnen zich voor het REX-programma vanaf 1 juli 2020 aanmelden via www.vitalevakantieparkendrenthe.nl.

Vitale Vakantieparken Drenthe

Met het programma Vitale Vakantieparken geven we een kwalitatieve impuls aan de recreatiesector. De provincie Drenthe werkt samen met gemeenten, Recreatieschap Drenthe en Hiswa-RECRON aan het optimaliseren van het aanbod van vakantieparken en campings. Het programma is onderdeel van een landelijke aanpak en richt zich specifiek op twee zaken: excelleren en transformeren. We willen het aantal goedlopende parken verdubbelen en daar waar het niet meer zo goed gaat, helpen we parken/campings te transformeren naar een andere bestemming met als doel een vitale recreatiesector binnen onze provincie.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 13:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl